Skip to Content
Gratis motivationstest

GRATIS MOTIVATIONSTEST

I samarbete med Motivation Factor erbjuder CareerBuilder.se dig ett gratis motivationstest
Testet tar ungefär 10 minuter att slutföra. Du besvarar en serie frågor, och därefter får du en rapport som beskriver dina topp-2 behov och dina topp-2 styrkor, samt ditt personliga Need- och Talent-Cloud, som är en visualisering av de värdeladdade ord som kännetecknar dina behov och styrkor.

STARTA TESTET HÄR

  EXEMPEL PÅ BEHOV & STYRKOR
  Behov: Ärlighet

Behovet av ärlighet kan betyda att du känner dig trygg i en öppen, rättvis och ärlig atmosfär. Dolda agendor kan dränera dig på energi, och du kommer att gå långt för att andra inte ska uppfatta dig som oärlig.

  Styrka: Förmedla

Styrkan Förmedla kan betyda att du alltid försöker förmedla information noggrant och korrekt. Att förmedla handlar inte bara om att undervisa utan även om skriftlig och muntlig kommunikation mellan kollegor, kunder, etc.

  Behov: Ordning

Behovet av ordning kan betyda att du gillar när saker är organiserade. Du är som mest effektiv när allt är på sin ”rätta plats” så att du alltid vet var du kan hitta det som du ska använda. Du trivs bäst när det finns en tilldelad struktur.STARTA TESTET HÄR


  Styrka: Kreativitet

Styrkan Kreativitet kan betyda att du alltid håller utkik efter det ”nya”. Du fascineras av att skapa någonting nytt, oavsett om det är en ny produkt eller ett nytt sätt att göra saker på.

 

Motivation och lycka är oupplösligt förenade
När dina behov uppfylls och dina styrkor utnyttjas kommer du att uppleva en större lyckokänsla, och från nyare hjärnforskning - och den positiva psykologin - vet vi att din motivation återspeglar hur bra du kan ta hand om varje nivå av hierarkin i Motivationspyramiden©

Som motivationsfaktor är dina behov mycket starka
Precis som de kan "dra ner dig" kan de också "lyfta upp dig" och styra dig mot ditt mål. Din förmåga att känna igen och svara på dina och andras behov är inte bara viktig för motivationen. Den är också en effektiv del i förebyggandet av stress.

Kom ihåg att du kan dela ditt Need- och Talent-Cloud på Facebook, Twitter och LinkedIn. Klicka bara på ikonerna under de dina två Clouds på resultatsidan. Du delar bara dina Clouds – inte resten av testresultatet.


  EXEMPEL PÅ NEED-CLOUD & TALENT-CLOUD