Jobbet Yrkeslärare till Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Komvux Malmö har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Yrkeslärare till Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Komvux Malmö publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Komvux Malmö Restaurangskola söker nu en yrkeslärare där vi kan erbjuda dig ett utmanande, varierat och givande arbete! 

Som lärare planerar och bedriver du ett pedagogiskt arbete i enlighet med gällande styrdokument samt utför övrigt förekommande arbetsuppgifter kopplat till den specifika yrkesrollen. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt utifrån deras individuella förutsättningar. Du stödjer, motiverar och stimulerar eleverna till att uppfylla kunskapskraven.

Vidare befinner du dig i en miljö av kontinuerligt kollegialt lärande och utveckling där varje människa möts med förståelse och respekt. Du ansvarar för att utföra ditt uppdrag på bästa sätt och att aktivt arbeta för verksamhetens mål. I samarbete med övrig skolpersonal främjar du en god lär- och arbetsmiljö för elever och personal och medverkar i utvecklingsarbetet på skolan. Genom dialog, reflektion och kreativitet utvecklar du och dina kollegor er kompetens samt bidrar till att skapa en lärande organisation. 

Som yrkeslärare innebär ditt uppdrag bland annat:

- Ansvar för att inköp av råvaror görs utifrån ett hållbart perspektiv. 
- Undervisning på kombinationsutbildning kockutbildning kombinerat med SFI-undervisning.
- Ansvar för att lektionerna anpassas till elever som har ett annat modersmål än svenska. 
- Ansvar för att planera och genomföra undervisning för yrkesinriktning och SFI i tät samarbete med språklärare.
- Genomför en del lektioner på distans samt fjärrstyrd undervisning anpassad efter elevers språkkunskaper i svenska.Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med elever inom vuxenutbildning. 

För att lyckas i rollen är det nödvändigt med tidigare erfarenhet av kombinationsutbildningar på Komvux. Vi ser positiv på erfarenhet av kombinationsutbildningar i yrkespaketet för SFI. Vidare krävs en erfarenhet av att omarbeta kursplaner samt anpassa undervisningen efter utbildningens målgrupp, elever på SFI-nivå. Det är meriterande med erfarenhet av att planera och genomföra lektioner tillsammans med SFI-lärare.

För att passa i tjänsten behöver du ha erfarenhet av handledning av kockelever i restaurang- och/eller storkök samt erfarenhet av arbete i kallkök, varmkök och storkök. Det är meriterande om du har en vana av att handleda kockelever med annat modersmål än svenska eller om du har arbetat i andra länder än i Sverige.

Vi lägger stor vikt vid din samarbetsförmåga och utgår från att du är engagerad i det pedagogiska arbetet. Det är betydande att du kan använda ett flertal digitala verktyg för undervisning och kommunikation samt att du har erfarenhet av distans- och fjärrstyrd undervisning på Komvux, gärna på SFI-nivå.

För uppdraget är det viktigt att du uttrycker dig väl i svenska, både i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!Om arbetsplatsen

Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med fokus på restaurang- och livsmedelsbranschens olika inriktningar: matlagning, catering, delikatesser, servering, bageri och charkuteri. Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori. 

Skolan har ca 200 elever och ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Alla våra lokaler, såväl kök som bageri och charkuteri, är välutrustade. 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Referens

20202000

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till