Jobbet Vräkningsförebyggare har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Vräkningsförebyggare publicerad av Malmö Stad

Full-Time
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Tjänstens huvuduppgift är att förebygga att medborgare i Malmö blir avhysta från sina hem, genom att i tidigt skede arbeta motiverande med att hyror blir betalda. Vräkningsförebyggaren hanterar och arbetar aktivt vid störningar och sanitära olägenheter och medverkar även vid avhysningar när det förebyggande arbetet inte gett önskat resultat.

I tjänsten ansvarar man också för att handlingar som inkommer från fastighetsägare och kronofogden sorteras och prioriteras för att sedan kunna agera i ärendet, ensam eller tillsammans med kollegor från andra förvaltningar eller myndigheter.

Det förekommer samarbete med kollegor inom socialtjänstens andra enheter och i rollen som förebyggare sker såväl återkommande som korta kontakter, både med enskilda individer och samverkanspartners för att erbjuda klienten ett professionellt socialt arbete.

Värkningsförebyggaren ska kunna agera snabbt och korrekt för att så fort som möjligt få till de hjälpinsatser som behövs för att förhindra en avhysning.

I tjänsten ingår också att arbeta tillsammans med kollegor för att utveckla metoder för det vräkningsförebyggande arbetet.Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning och erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med människor med psykisk ohälsa och om du har arbetat med ekonomiskt bistånd. Kunskap och erfarenhet av MI är meriterande och du förväntas ha viss kunskap kring hyreslagstiftning. Då dina kontaktytor är många är det viktigt att du kan kommunicera väl i svenska i både tal och skrift.

Du har ett gott bemötande och förståelse för att de människor du träffar ofta befinner sig i en kris utifrån risken att förlora sitt boende. Du har lätt att förhålla dig till nya omständigheter eller förutsättningar och du ser lösningar och kan motivera till förändring i olika kontexter.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du måste kunna agera självständigt och snabbt, men inte utan att kunna kommunicera med dina kollegor.

I arbetet kommer du också att komma i kontakt med olika aktörer och det är därför viktigt att du har god förmåga att samarbeta med andra, både internt och externt.

Periodvis är det hög arbetsbelastning i det vräkningsförebyggande arbetet, då vi aldrig kan styra inflödet av inkomna handlingar, där man snabbt måste kunna prioritera och agera. Detta ställer höga krav på stresstålighet och god kommunikation med närmsta kollega och vid behov chef. Du förväntas även ha lätt för att skapa och vidhålla en god struktur tillsammans med dina närmsta kollegor.

Tjänsten kan även innefatta utåtriktade insatser kopplade till föreläsning och informationsutbyte, både internt och externt.Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Som vräkningsförebyggare ingår du i ett team bestående av åtta vräkningsförebyggare som arbetar mot hela Malmö stad. Till teamet finns en förste socialsekreterare som stöttar i utvecklingsarbetet och leder ärendediskussioner.Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-01-01 eller enligt överenskommelseÖvrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. 

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Tjänsten tillsätts under förutsättningen att tjänsten inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare.

Referens

20202219

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till