Jobbet Vill du bygga det som inte går att köpa? - Elektronikdesigner till FOI har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Vill du bygga det som inte går att köpa? - Elektronikdesigner till FOI publicerad av Skill

Heltid
Linköping

Arbetsbeskrivning


Vill du ha ett arbete där du gör det ingen annan gör? Vill du bygga teknik som ligger längre fram än vad marknaden har att erbjuda? Se hit! FOI i Linköping behöver förstärka med en elektronikdesigner för avancerade radiolösningar. De arbetar med forskning och teknikutveckling för att öka Sveriges militära förmåga vid kris och krig avseende telekrig. FOI tar fram unika lösningar inom området signalspaning och störning av radio- och radarsystem.

Om företaget
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap. Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med tillämpad forskning och utveckling av avancerade funktioner och system i tekniskt utmanande, främst militära, tillämpningar. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta elektronikdesign för realtidsfunktionalitet med 'state of the art'-kretsar bestående av RF-, A/D-, D/A- och FPGA-komponenter. Arbetet innefattar kretskortskonstruktion och systemintegration, från idé eller specifikation till färdig och testad enhet. Arbetsuppgifterna omfattar såväl analog som digital elektronikkonstruktion, inklusive kretskortskonstruktion och systemintegration. Ditt arbete sker i projektform tillsammans med andra forskare inom och utom FOI. Hos oss är det normalt att du som en del av verksamheten ser både helheten och detaljerna, att du kan följa dina resultat från idé till operativa system, och du förväntas bidra med din kunskap och erfarenhet till att skapa de vassaste resultaten.

Din profil
Vi söker dig som efter relevant högskole-/universitetsutbildning hunnit med några/flera års arbetserfarenhet. Som person är det viktigt att du är initiativtagande, självgående och gillar att lösa problem med hjälp av ditt analytiska tillvägagångsätt. Det är en självklarhet att du är nyfiken samt har ett intresse av teknik och hur den kan ligga i framkant. Du förväntas vara samarbetsvillig, kommunikativ och prestigelös. För att passa in i rollen som elektronikdesigner ska du behärska flertalet av nedanstående områden: •Elektronik-CAD (t.ex. PADS eller Altium) •RF-teknik, EMC/EMI-problematik •Analog-RF-eldesign •Systemintegration •Kraftförsörjning •Felsökning, test och verifiering Vi tror också att du har ett brinnande intresse för teknikutveckling i allmänhet och elektronikutveckling i synnerhet. Utöver kraven ovan är erfarenhet av följande områden meriterande: •Signalbehandling •Firmwareutveckling •Hårdvarunära mjukvaruutveckling •Mjukvaruutveckling •Produktutveckling •Radio- och radarsystem

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar Totalförsvarets forskningsinstitut med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Pontus Lundquist, 013- 32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

Referens

3250

Liknande jobb

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till