Jobbet Vill du arbeta som projektingenjör för krav-och säkerhetsarbetet i ett av Sveriges största samhällsbyggnadsprojekt? har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Vill du arbeta som projektingenjör för krav-och säkerhetsarbetet i ett av Sveriges största samhällsbyggnadsprojekt? publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Solna

Arbetsbeskrivning

Är du nyligen klar med din akademiska utbildning och är redo att hoppa på ett häftigt järnvägsprojekt hos Trafikverket? Kännetecknas du av egenskaper som strukturerad, kommunikativ och lösningsorienterad? Om du dessutom har ett intresse för teknik och miljö och vill jobba på en organisation i stark utveckling, då har vi den perfekta tjänsten för dig! Sök tjänsten redan idag!

Trafikverket som är Sveriges största beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu en projektingenjör till ett av Trafikverkets största projekt, Ostlänken. Du kommer vara placerad på funktionen Krav- och säkerhetskoncept där du tillsammans med funktionsansvarig ansvarar för Ostlänkens krav-och säkerhetsarbete.

Funktionen krav- och säkerhetskoncept har det övergripande ansvaret för att hålla ihop arbetet med krav och förutsättningar för järnvägens utformning inom projekt Ostlänken. Dessutom arbetar funktionen som stöd vid kvalitetssäkring av leveranser från konsulter och entreprenörer, vilket bl.a. innebär många externa kontaktytor.

Det kommer vara fokus på din kompetensutveckling, då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket, där du kommer ha möjlighet att varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla mail kring tjänsten hänvisas till Academic Work
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Kandidatprofil

Som projektingenjör på krav- och säkerhetskoncept kommer du att arbeta i funktionen som har ansvaret över krav- och riskhanteringen för Ostlänken. Du kommer arbeta direkt under den funktionsansvarige, men även arbeta nära funktionens specialister och andra aktörer inom projektet. Du kommer erbjudas stor bredd och variation i arbetsuppgifterna, där du snabbt får möjligheten att axla eget ansvar.

Exempel på arbetsuppgifter är:

* Administrativa uppgifter relaterat till vårt kravhanteringssystem
* Kravhantering, uppdatering av krav, säkerställa kvalitet på indata och utdata av krav eller annan dokumentation relaterat till funktionen
* Kontakt med kravställare, krav-ägare och övriga intressenter inom exempelvis andra delar av Trafikverket
* Biträda funktionsansvarig och respektive områdesspecialist med dokumentation, mötesanteckningar och uppföljningar såväl internt som externt
* Bidra med erfarenhetsöverföring mellan olika delar av projektet och funktionen
* Planeringsarbete

Eftersom Ostlänken kommer byggas mellan Järna och Linköping, kommer en del resor längs sträckan att förekomma.

Tjänsten passar dig som är nyexaminerad och/eller har upp till 1 års erfarenhet av liknande uppgifter sedan tidigare. Du gillar administrativt arbete samtidigt som du har lätt för att ta kontakt med olika människor. För att du ska lyckas i rollen har du även en förståelse för hur projekt fungerar, antingen från din utbildning eller från tidigare arbetslivserfarenhet.

Jag skulle beskriva kulturen på Trafikverket som varm och välkomnande, högt i tak och jag tycker Trafikverket har väldigt bra värderingar. Jag skulle rekommendera någon att jobba i projekt Ostlänken för att det är ett stort och spännande projekt och det kommer att ha stor påverkan på vår framtid i stora delar av Sverige, så det är otroligt kul att få vara en del av det. - Linda Franzén, Projektingenjör i delprojekt Nyköping, Ostlänken

* Har en akademisk utbildning inom teknik och/eller miljö
* Har en teknisk förståelse samt intresse för samhällsutveckling
* Har administrativ erfarenhet
* Har god datorvana
* Talar och skriver svenska obehindrat samt har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av systemering, programmering och/eller kravställningssystem. Det är även meriterande om du har någon form av erfarenhet av miljö- eller byggfrågor.

Dina personliga egenskaper kommer ha stor betydelse i den här rekryteringsprocessen. Som person är du kommunikativ, lösningsfokuserad och analytisk. Du har ett strukturerat arbetssätt med ett öga för detaljer och du tycker om att ta eget ansvar för att driva ditt arbete framåt. Du trivs med att ha stora kontaktytor och räds inte för att ta egna initiativ.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid
* Placering: Solna

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Referens

15018182-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till