Jobbet Kundintegrationsingenjör med fokus på nästa molnlösning! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Kundintegrationsingenjör med fokus på nästa molnlösning! publicerad av Academic Work

Jobbet utgår om 3 dagar
Heltidsanställd
Linköping

Arbetsbeskrivning

Är du en servicevänlig tekniker med ingenjörsbakgrund som är på jakt efter nästa utmaning? Tycker du om att lösa kunders problem? Nu har du chansen att få vara med i nästa initiativ av teamet som byggde iCloud! CloudBackend är nämligen start-up bolaget som skapar marknadens nästa generation molnbaserade lösning i form av ett decentraliserat moln som kommer kunna finnas i alla prylar runt omkring oss (Edge Cloud Computing). Detta är en unik möjlighet och ett varierande jobb för dig som vill utveckla, jobba med kunder och supporta säljteamet med teknikkunnande och komma på spännande förslag till hur CloudBackends teknik ska tillämpas i olika kundcase.


Om tjänsten
Academic Work söker en kundintegrationsingenjör till CloudBackend. Som kundintegrationsingenjör bygger du, tillsammans med kunder, innovativa lösningar för den molnbaserade plattformen med hjälp av bolagets SDK samt Backend as a Service (BaaS) och hjälper kunderna att få ut maximal nytta av CloudBackends plattform. Det handlar alltså om att förstå kundens behov och översätta det till CloudBackends teknik. Arbetet kan också handla om att utbilda kundens utvecklare att göra ovanstående genom workshops eller liknande. En hel del kontakt kommer också ske med såväl San Fransico som andra länder när du blir mer senior i rollen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos CloudBackend.

Arbetsuppgifter
Som kundintegrationsingenjör bygger du, tillsammans med kunder, innovativa lösningar för den molnbaserade plattformen med hjälp av bolagets SDK samt Edge Platform as a Service (EPaaS) och hjälper kunderna att få ut maximal nytta av CloudBackends tjänst. Det gör dig till expert på att använda CloudBackends teknik, men också på att sätta in den i kundens arkitektur och modellera data så att det passar in i CloudBackends objektorienterade tjänst. I vissa fall kanske du agerar projektledare eller utbildar kunders utvecklare för att hjälpa dem bygga sin lösning på CloudBackend. Det gör dig till expert i användandet av CloudBackends teknik.

Du kommer även att:

Delta i säljarbetet med hjälp av din tekniska kompetens som kompletterar din säljkunniga kollega

Vid mellanperioder kunna bidra på både den säljande eller operationella sidan och stötta upp arbetet i teamet. Du blir en expert men du kan bidra som generalist när det behövs

Arbeta med kvalitetstestning och ideer till förbättringar av SDK och funktionalitet ur kundens perspektiv

Tjänsten passar dig som vill ta chansen att vara med på ett bolag som verkligen har framtiden för sig. Uppbyggnadsfasen och framgången hittills vittnar om en spännande resa, här kommer du kunna bygga kompetens under lång tid!

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Innehar en, som minst, kandidatexamen inom IT, exempelvis inom Systemvetenskaplig, Datateknik, Innovativ Programmering, Medieteknik eller liknande. Har du en högre utbildning och/eller erfarenhet ser vi mycket positivt på detta då arbetet anpassas efter kunskapsnivå!
• Har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom programmering, alternativt har programmerat mycket på fritiden, eller andra typer av roller som kan anses vara relevanta för arbetet
• Kan tänka ut en lösningsarkitektur från en kunds behov och givna tekniska förutsättningar
• Har goda kunskaper i C++ samt är väl förtrogen med datamodellering i SQL databaser och objektorienteringHar mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
• Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du

• Har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med Mac och Linuxmiljöer.
• Har utvecklat för iOS eller Android.
• Har någon form av erfarenhet av utbildning
• Har kommit i kontakt med/arbetat inom exempelvis IoT, Automotive-branschen, Connected Cars eller Telecom.

Som person är du flexibel samtidig som du är ansvarstagande och trivs med att samarbeta. Vidare ser vi att du hare en god problemlösningsförmåga och kan strukturera upp ditt arbete på ett bra sätt. Då rollen är kundrelationer ser vi också att du bra på att skapa relationer genom att vara bryggan mellan teknik och organisation.

ÖVRIG INFORMATION

• Start: Efter överenskommelse
• Omfattning: Heltid
• Lön: Enligt överenskommelse
• Placering: Linköping
• Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CloudBackends önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
• Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
• Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget
CloudBackend är nästa stora satsning teamet som ligger bakom bland annat CloudMe. Start-up bolaget i Linköping har en fantastiskt stor potential och tar idéerna från tidigare bolag till en helt ny nivå. Nästa steg är nu att bygga decentraliserade skalbara tjänster och ekosystem på toppen av en universal backendlösning i form av en Edge Platform as a Service (EPaaS). Läs mer om företaget här.

Referens

15021502-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till