Jobbet Vi söker nu flera AML-officer till Nisch-bank! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Vi söker nu flera AML-officer till Nisch-bank! publicerad av Amendo Bemanning

Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning

Financial Crime Unit (FCU) är avdelningen som jobbar övergripande gällande strategi och regelefterlevnad inom AML-frågor i första linjen. FCU ansvarar också för övervakning och rapportering till Finanspolisen och Finansinspektionen för AML och Marknadsmissbruk. FCU ansvarar även för myndighetsförfrågningar och utredning av misstänkta bedrägerier. 

Vi söker just nu flertalet AML Officer i syfte att hjälpa vår kund stärka upp AML-delen av teamet. AML-delen består för närvarande av två funktioner:

AML Officer som jobbar övergripande gällande strategi och regelefterlevnad i AML-arbetet samt agerar råd och stödfunktion gällande frågor kopplat till AML och tillhörande processer.

AML Compliance Analyst, ansvarar för hantering av dagligt inflöde av larm från övervakningssystem. Denna del av teamet ansvarar i huvudsak för utredning och analys av dessa larm samt för författande av rapporter till Finanspolisen (eller motsvarade myndighet i respektive nordiskt land).

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är till exempel:

 • Säkerställa att banken har relevanta och aktuella styrdokument och guidelines inom AML/CFT
 • Identifiera risker (genom t ex stickprovskontroller) och brister i första linjen, i förhållande till interna styrdokument och rutiner och rapportera dessa
 • Utveckla, dokumentera och validera riskbedömning, riskberäkning och monitorering
 • Ta fram underlag eller presentationer för styrelserapportering eller myndighetsförfrågningar
 • Koordinera och dokumentera beslut av bankens kundkommitté
 • Stötta första linjen i utveckling och uppdatering av processer och rutiner kopplade till AML/CFT
 • Agera specialist inom AML/CFT och utbilda, rådge och stötta verksamheten t ex när det gäller hantering av kunder med förhöjd risk ur ett AML/CFT-perspektiv
 • Aktivt driva åtgärder för att stänga identifierade AML-gap och delta i projekt vid t ex utveckling av nya produkter och tjänster som berör bankens arbete kring AML/CFT
 • Omvärldsbevakning inom AML/CFT-området inklusive att delta vid branschforum etc.
 • Årlig rapportering till FI SE och FIVA FI


Kvalifikationer och egenskaper

Kompetenskrav:

 • Mycket god förståelse för penningtvättsregelverket och hur det appliceras i Sverige.
 • Minst två års relevant och kvalificerad erfarenhet inom området
 • God kommunikativ förmåga och mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
 • Förståelse för vad det innebär att arbeta i reglerad verksamhet under tillsyn och för hur en bank/försäkringsbolag är uppbyggt

Personliga egenskaper:

 • Strukturerad och metodisk med fallenhet för att arbeta resultatorienterat
 • Faktaorienterat förhållningssätt med en källkritisk ådra
 • Kunna arbeta snabbt och med hög precision, kvalitet samt noggrannhet
 • Förmåga att fatta beslut och vara bekväm med att stå upp och argumentera för dessa
 • Stor personlig integritet och mognad, samt självinsikt gällande dina förmågor och färdigheter
 • Trivs med stort eget ansvar och besitter förmåga att självständigt söka information och lösa frågor som dyker upp i ditt arbete
 • Stresstålighet och förmåga att tillgodogöra sig och analysera stora informationsmängder
 • Inre driv och passion för ditt jobb som visar sig genom nyfikenhet, vilja att utforska och ”göra det lilla extra” inom ditt ansvarsområde


Om företaget
Hos vår kund får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Dess ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor.

Detta får du som konsult på Amendo
Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll. På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Om Amendo
Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. [ Link removed ] - Click here to apply to Vi söker nu flera AML-officer till Nisch-bank! 

Amendo är en del av Amendo Group som har arbetat med kompetensförsörjning sedan 2001. I koncernen ingår även Lagotto som är specialiserade på rekrytering och interima tillsättningar av ledare och specialister.

Frågor och kontakt
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Eliasson, [ Link removed ] - Click here to apply to Vi söker nu flera AML-officer till Nisch-bank!. Då vi träffar kandidater löpande är du varmt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

Referens

teamtailor-969473-182473

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till