Jobbet Verksamhetsområdeschef Kust och hav har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Verksamhetsområdeschef Kust och hav publicerad av Hays Specialistrekrytering

Heltidsanställd
Gothenburg

Arbetsbeskrivning

Har du ett brinnande intresse för marint vatten?

DHI söker nu en affärsdriven Verksamhetsområdeschef/ Head of Department till gruppen Kust & hav.

DHI är det lilla företaget som gör stora saker i världen. Vi är konsultverksamheten som förenas i vårt gemensamma engagemang för vatten. Vi väljer att syssla med det som vi tycker är viktigt och fokuserar på teknikutveckling och innovation. Hos oss arbetar olika kompetenser sida vid sida och med en vilja att hela tiden ta oss framåt. Här låter vi alla få den plats de förtjänar och vårt företag karaktäriseras av en familjär laganda med korta beslutsvägar.

Arbetsuppgifter
Som Verksamhetsområdeschef ansvarar du för sex medarbetare inom kust och hav med olika specialiseringar inom hydrodynamik, vattenmiljö, oceanografi och kustprocesser. Gruppen arbetar med avancerad modellering såväl som teoretiska analyser av processer som påverkar havet. Aktuella frågeställningar är hydrodynamisk modellering, sedimenttransport, muddringsfrågor, ekologisk modellering, hamnutredningar, vågmodellering samt miljö- och klimatpåverkan.

I din roll kommer du driva försäljning och skapa goda relationer med kunder och andra intressenter. Du arbetar aktivt för att bygga relevanta nätverk och agerar som representant för gruppen i olika sammanhang. För att kunna växa som företag ser vi gärna att du bidrar med idéer och kompetens kring hur DHI kan bredda sitt tjänsteutbud för att bli mer attraktiva. Detta kan innebära utveckling av tjänster eller nya kompetensområden. Vi ser även att du med din erfarenhet och kompetens har möjlighet att bidra som kvalitetssäkrare eller projektledare i vissa projekt.

I rollen ligger ett stort fokus på ledarskap, förutom att samordna gruppens aktiviteter ser vi att du vidareutvecklar personalen och deras kompetenser samt motiverar och driver ett positivt arbete i gruppen. Gruppen arbetar i nära samarbete med andra verksamhetsområden på DHI och din uppgift är att fortsätta utveckla dessa goda samarbeten. Som medlem av ledningsgruppen ansvarar du för företagets övergripande planer gällande utveckling, strategi och vision. I denna roll har du fullt personal- och resultatansvar. Placeringsort Göteborg.

Kvalifikationer
Du har en Master-/civilingenjörsexamen inom relevant område t.ex. oceanografi/miljö och vattenteknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har en PhD inom området.

Vi tror att du har mångårig erfarenhet som konsult och vi anser att det är viktigt att du har erfarenhet och god förståelse för modellering och kan se dess fördelar. Meriterande är erfarenhet av kundsidan från t.ex. förvaltning. Mångårig erfarenhet från en ledande position samt erfarenhet av att ha lett på distans är starkt meriterande.

Vårt erbjudande
DHI erbjuder många möjligheter till personlig och teknisk utveckling. Här blir du del av ett team av experter som tillsammans utvecklar morgondagens vattenlösningar. På DHI värdesätter vi samarbete och arbetsglädje och vi känner en stolthet över det vi gör i ett stimulerande arbetsklimat med spännande utmaningar. Vår framgång ligger i gränslandet mellan områdena, samarbetet är oerhört viktigt och starkt i företaget nationellt och internationellt.

DHI Sverige AB erbjuder specialiserade konsulttjänster i form av utredningar inom alla typer av vattenmiljöer med tonvikt på avancerad tillämpning av beräkningsmodeller. DHI:s mål är att öka kompetensen och den tekniska utvecklingen inom områden som påverkar vatten och miljö. Hela vår värld är vatten. Verksamheten på DHI bygger på 50 års hängiven forskning och samlad erfarenhet från mer än 140 länder. I Sverige har DHI ett drygt 40-tal medarbetare, i världen 1 200. Vår kunskap om vatten är unik. Läs mer på worldwide.dhigroup.com/se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar DHI Sverige med Hays. Vi välkomnar ansökningar fram till den 20 januari 2019. Om du har frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Dziewanowski på 070-450 60 20.

Referens

897949

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till