Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Verksamhetsinriktad Business Controller till Motum AB jobb i Stockholm på Invici

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Verksamhetsinriktad Business Controller till Motum AB på Invici

Verksamhetsinriktad Business Controller till Motum AB

Invici Stockholm, Stockholms län Heltid


Rollen som Business Controller är ny och erbjuder dig att vara delaktig i Motum-koncernens fortsatta tillväxt- och lönsamhetsresa!

Du trivs i en miljö där man har ambitioner och där bolaget har en expansiv fas framför sig. Då rollen är ny får du möjlighet att själv vara med och forma tjänsten men du kommer att ha ett ansvar för övergripande rapportering, uppföljning och du kommer att arbeta mycket ute i verksamheten bl a nära dotterbolagens vd:ar.

Du rapporterar direkt till CFO, fysisk placering kan diskuteras men koncernkontoret i Bromma är önskvärt.

Om uppdragsgivaren
Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör med över 300 anställda och en omsättning på 700 mnkr. Motum erbjuder miljövänliga och flexibla hiss- och portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss, Östgöta Portservice, Roslagens Hiss och Uppsala Lyftservice. Motum finns även i Norge. Läs mer på www.motum.se

Beskrivning av tjänsten
Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller på Motum:

Identifiera och utveckla nyckeltal och verktyg som förbättrar uppföljning, styrning och planering hos dotterbolagen och tillsammans med dem underhålla och förbättra dessa
Vara bollplank till dotterbolagens VD’ar
Ansvarig för koncernens affärsanalys innebärande bland annat benchmarking av bolag och affärssegment
Tillsammans med CFO äga processen med månadsvis resultatuppföljning och analys inklusive rapportering till dotterbolag, koncernledning och styrelse
Processägare till koncernbudget
Ad hoc projekt

Ett visst antal resdagar ingår i arbetet då du kommer att vara ute mycket hos dotterbolagen.

Vem är du?
Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av självständigt controllerarbete och vi ser gärna att du jobbat verksamhetsnära ut i organisationen tidigare. Du har ett generellt systemintresse då man kommer att arbeta med digitaliseringsprojekt och att ta fram data och nyckeltal på ett effektivt sätt.

Vi kommer i denna rekrytering att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du ett framåtriktat synsätt, du är proaktiv och tar initiativ för att utveckla verksamheten. Du har en hög analytisk och lösningsorienterad förmåga och ser möjligheter att utveckla och förbättra. Du är social till din läggning och är van att kommunicera på olika nivåer och har förmågan att ”ta människor”. Dotterbolagen är olika stora och med olika behov av stöd så du måste vara flexibel och anpassningsbar för att se vad som behövs.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Motum med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Urval och intervjuer kommer att påbörjas v 33 men det går bra att ansöka redan nu. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 7373