Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Verksamhetschef till Onkologiska kliniken - Södersjukhuset jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Verksamhetschef till Onkologiska kliniken - Södersjukhuset på Poolia

Verksamhetschef till Onkologiska kliniken - Södersjukhuset

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Vill du leda uppdraget att utveckla onkologin på ett av Nordens största akutsjukhus med en trivsam kultur? Som verksamhetschef för Onkologin ansvarar du för att leda en för sjukhuset och regionen högt prioriterad verksamhet där utmärkt onkologisk vård och omvårdnad, forskning, utbildning och utveckling värderas högt.

Verksamheten innefattar både onkologisk verksamhet och strålbehandling och som ledare blir du en nyckelperson i att utveckla och förbättra en verksamhet med nära 200 medarbetare. Vi söker dig som vill leda och driva utveckling av onkologin med fokus på kvalitet, tillgänglighet och förbättrade patientprocesser.

Välkommen att utvecklas i en prestigelös miljö på ett akutsjukhus i storstadsmiljö!

Om tjänsten
Onkologiska klinikens verksamhet består av mottagning, behandlingsavdelning, vårdavdelning och radioterapi och är delaktiga i Södersjukhusets Bröstcentrum och Prostatcancercentrum. På kliniken har man ca 650 slutenvårdstillfällen, tar emot cirka 75 000 öppenvårdsbesök och ger 25 000 strålbehandlingar per år. Verksamheten är huvudsakligen inriktad på onkologisk behandling av bröstcancer, gastrointestinal cancer och urologiska tumörer och samverkar med både urologiska, kirurgiska, internmedicinska och diagnostiska verksamheter i flera SVF-förlopp. Kliniken har en stor medicinsk behandlingsavdelning. Som del av ett av Nordens största akutsjukhus är Onkologiska kliniken en klinik med stora flöden av patienter.

Ditt uppdrag är att skapa en än mer attraktiv arbetsplats där forskning och kompetensutbyte både internt och i samverkan med övriga onkologiska utförare i Region Stockholm kommer att prägla vår framtida verksamhet.

Som verksamhetschef på Onkologiska kliniken har du det medicinska ledningsansvaret, personalansvar och ansvar för produktion och ekonomi. Onkologkliniken/Strålbehandlingen ingår som en av sju verksamheter i verksamhetsområde Specialistvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen och ingår i specialistvårdens ledningsgrupp där du får arbeta med att utveckla verksamhetsområdet som helhet. Verksamhet Onkologi är en del av universitetssjukvårdsenhet Specialistvård & Bilddiagnostik.

Vem är du?
Vi söker dig med ledarerfarenhet och ett starkt intresse för ledarskap med erfarenhet och intresse av att driva förbättrings- och utvecklingsarbeten. Har du lett genom andra chefer är det meriterande.

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård där det är meriterande om du har specialistutbildning och/eller erfarenhet inom området onkologi och radioterapi och meriterande om du är läkare. Du har stor förståelse för professionella och administrativa logistiker. Ytterligare ser vi att du har ett intresse och engagemang för undervisning och forskning och det är meriterande om du är disputerad.

Har du god kännedom och förståelse för akut och elektivt patientflöde och god kännedom om politiskt styrda organisationer är det meriterande.

Som ledare har du förmåga att formulera konkreta mål och leda verksamheten till hög måluppfyllelse. Du tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kunskaper, erfarenheter och initiativkraft och skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö och arbetsglädje. Viktigt är också att du är en person som samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt.

Södersjukhuset lägger stor vikt vid din förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patienten i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uppdraget som chef är ett tidsbegränsat förordnande och kan kombineras med en tillsvidareanställning som specialistläkare/annan grundprofession.

Om verksamheten
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård på Södersjukhuset i centrum för verksamheten och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Sjukhuset har cirka 4 700 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år för att få hjälp med alltifrån benbrott till hjärtinfarkter. Södersjukhuset har Sveriges största förlossningsklinik med omkring 7 500 förlossningar per år. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Södersjukhusets vision är att vara hela livets sjukhus där man arbetar ”för patienten - med patienten”.


Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rekommenderade jobb

Verksamhetschef till Onkologiska kliniken - Södersjukhuset
Poolia Stockholm Heltid
Chefsjuksköterska till Södersjukhuset
Poolia Stockholm Heltidsanställd
Kommunikationsdirektör till Södersjukhuset
Poolia Stockholm Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60187