Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Verksamhetsarkitekt till non-food – ICA Sverige jobb i Solna på ICA

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Verksamhetsarkitekt till non-food – ICA Sverige på ICA

Verksamhetsarkitekt till non-food – ICA Sverige

ICA Solna, Stockholms län Heltid

Vill du vara med och utveckla non-food affären hos en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln? Som verksamhetsarkitekt kommer du att vara involverad tidigt i olika initiativ och idéer för att möjliggöra att ICA lyckas med non-food affären. Du kommer också att vara delaktig i att utveckla processer och systemstöd samt ansvara för arkitekturfrågor inom områden som påverkar hela ICA Sveriges affär. 


Det här är ditt blivande jobb  
Du kommer ingå i en grupp av sex verksamhetsarkitekter där du ansvarig för verksamhetsarkitekturen för non-food, vår helintegrerade affär som även kallas för ICA Special. Non-food är starkt beroende av de andra verksamhetsområdena och du har därför stora kontaktytor både inom IT och verksamhet.


Din uppgift är att se till att non-foods perspektiv blir omhändertaget och integrerat både i nya och pågående initiativ samt att de är i linje med vår övergripande målarkitektur. Tillsammans med övriga verksamhetsarkitekter har ni ett uppdrag i att säkra med ett övergripande ansvar att IT-lösningar hänger ihop på en helhet, baserat på den breda förståelsen om ICA Sveriges verksamhet och IT-stöd som ni besitter tillsammans.

Delar av dina arbetsuppgifter:

  • Delaktig i non-foods strategiarbete och i din roll ingår att rådgiva, vägleda och prioritera kortsiktiga och långsiktiga behov, möjligheter och förflyttningar samt säkerställa att nya initiativ har rätt omfattning och är i linje med målarkitektur

  • Kommunicera strategiska mål och behov för att IT gemensamt skall kunna göra den förflyttning som behövs inom arkitekturen.

  • Äga övergripande modeller så som applikationskartor, förmågemodeller, värdeflöden, målvisioner som beskriver non-foods verksamhet och arkitekturkopplingar.

  • Framtagande av roadmap för IT-utveckling baserat på övergripande målarkitektur, strategiska initiativ och framtida behov och att kommunicera utvecklingsbehoven till verksamhet.


Vem är du?   
Vi söker dig som har 3 års erfarenhet eller mer av att jobba med arkitekturfrågor och förändringsarbete inom detaljhandeln. Du har erfarenhet av att arbeta rådgivande i gränslandet mellan IT och verksamhet och då gärna inom en större organisation. Förändringstakten hos oss är hög så det är viktigt att du är van att arbeta med förändringsledning och du får gärna ha erfarenhet och förståelse för komplexiteten i att införa ett nytt affärssystem eller annan arkitekturell förändring. Vi ser gärna att du har erfarenhet från affärssystem från Oracle, SAP, Infor eller liknande och det är meriterande om du är certifierad verksamhetsarkitekt. 


Som person är du lösningsorienterad, kan lyfta blicken och har en god förmåga att kunna presentera och föra dialog kring komplexa lösningar på ett enkelt sätt.  Du är följsam, inlyssnande och pedagogisk samtidigt som du kan driva på, sätta riktning för andra och driva förändring. Det är också viktigt att du är strukturerad och tycker om att planera och organisera. Du har många kontaktytor i rollen och det förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga och värnar om ditt sociala nätverk.

För att vara aktuell för denna tjänst måste du behärska både svenska och engelska.   

Kontaktinformation  

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Klas Jonsson, 08-561 50 884. Om du har frågor kring processen kontaktar du rekryterare Markus Öhman, 070-695 62 04


Sista dag för ansökan  

Ansök så snart som möjligt, då vi gör löpande urval. Dock senast 2021-01-31


Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?     

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.  

Är du nyfiken på oss och vill bli en av våra nya kollegor? Välkommen med din ansökan!  

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: R0014835