Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Vd till S:t Eriks Ögonsjukhus jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Vd till S:t Eriks Ögonsjukhus på Poolia

Vd till S:t Eriks Ögonsjukhus

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Vill du leda uppdraget att utveckla S:t Eriks Ögonsjukhus till att bli ett ”Eye center of excellence” för att stimulera vård, forskning och utveckling inom ögonområdet? Som vd för S:t Eriks Ögonsjukhus leder du ett av Europas framstående ögonsjukhus vidare in i framtiden och gör stor skillnad tillsammans med andra.

S:t Eriks Ögonsjukhus erbjuder högspecialiserad ögonsjukvård och tar varje år emot cirka 175 000 patienter från Stockholms län, Sverige och utlandet. Tillsammans med Karolinska Institutet bedrivs forskning och utbildning inom ögonområdet. Sjukhuset har drygt 450 medarbetare och drivs som ett aktiebolag med Region Stockholm som ägare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Som vd har du det yttersta ansvaret för S:t Eriks Ögonsjukhus.

Fokus för uppdraget är ytterst att bedriva och utveckla en högspecialiserad ögonsjukvård. Du leder och utvecklar din ledningsgrupp mot att åstadkomma framgång. Genom att skapa förutsättningar för att tillgodose behovet av specialistkompetens säkrar du bolagets långsiktiga kompetensförsörjning. Du ser till att befrämja en god arbetsmiljö. Uppdraget innebär också att utveckla såväl internationella som nationella samarbeten inom forskning och specialistvård där du personligen kommer att ha en aktiv roll. Det är betydelsefullt att du samverkar med och representerar S:t Eriks Ögonsjukhus såväl internt som externt.

Sjukhuset är idag organiserat i fyra verksamheter och sju stödfunktioner. S:t Eriks Ögonsjukhus har tio mottagningar, en ögonakut samt konsultverksamhet för inneliggande patienter på andra sjukhus. Du har personalansvar för elva avdelningschefer.

Vd är ansvarig inför sjukhusets styrelse och arbetar i nära samarbete med styrelseordförande. Vd rapporterar även till regiondirektören och ingår i Region Stockholms grupp för sjukhusdirektörer samt chefsgruppen för förvaltningarna och bolagen inom regionen.

Vem är du?
Vi söker dig med erfarenhet av att leda hälso- och sjukvårdsarbete på en strategisk såväl som operativ nivå samt erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation. Vidare har du erfarenhet från högspecialiserad sjukvård och forskning inom sjukvård. Du har god förståelse för hela vårdsystemet. Du har erfarenhet av att leda förändring och omställning av en organisation och har förmågan att aktivt arbeta med att främja en god arbetsmiljö och samarbete internt. Du har högskoleexamen inom vårdområdet, behärskar svenska och engelska på en professionell nivå samt har en god förståelse för budget och ekonomi.

Det är meriterande om du har forskarexamen inom hälsoområdet och erfarenhet av kliniskt arbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av internationell samverkan inom forskning och vård.

Som ledare är du erfaren och handlingskraftig med hög integritet och god samarbetsförmåga. Du är värdegrundsbaserad och är ett gott föredöme som chef och ledare. Du är en visionär som inspirerar och engagerar dina medarbetare för att tillsammans uppnå gemensamma mål. Med god kommunikativ förmåga, lyhördhet och tydlighet lyfter du hela teamet. Det är också av vikt att du är utvecklings- och innovationsinriktad.

Om verksamheten
S:t Eriks Ögonsjukhus är det enda sjukhuset i Sverige inriktat på ett enda organ, ögat. S:t Eriks Ögonsjukhus erbjuder högspecialiserad och akut ögonsjukvård, forskning och utbildning. I september år 2020 öppnade S:t Erik i nybyggda lokaler i Hagastaden.

S:t Eriks Ögonsjukhus är ett av Europas största och mest kompletta centrum för utbildning inom ögon- och synområdet. S:t Eriks Ögonsjukhus experter undervisar och utbildar framtidens specialistläkare, läkarstudenter, ögonsjuksköterskor och ortoptister.
Tillsammans med Karolinska Institutet är S:t Eriks Ögonsjukhus ett nationellt och internationellt kompetenscentrum för forskning om ögonsjukdomar och behandlingar. S:t Eriks Ögonsjukhus forskningsresultat har bidragit till nya behandlingsmetoder och har påverkat hur ögonsjukvården bedrivs idag.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter:
Yesenia Ortega Melin, [ Email address blocked ]
Yvonne Nordlöf, [ Email address blocked ]

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60881