Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

VD till MR Sörmland jobb i Katrineholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
VD till MR Sörmland på Academic Work

VD till MR Sörmland

Academic Work Katrineholm, Södermanlands län Heltid
Vill du vara med och bygga framtiden för MR Sörmland? Med stor potential och hög tro på framtiden söker nu MR Sörmland sin nya VD. En stark och närvarande ledare som vill vara med och utveckla och forma föreningen för att skapa både en stark kultur och mer lönsamhet för framtiden. Är du rätt person för denna unika och roliga utmaning?


Om tjänsten
MR Sörmland är en ekonomisk förening som ägs av sina 350 medlemsbolag och erbjuder tjänster genom samordning av medlemmarnas samlade resurser inom entreprenad, bemanning, jord och skog. De ser positivt på framtiden och därför söker de efter deras nya VD.

Rollen som VD innebär ansvar för att bygga upp en stark organisation med fokus på kultur samt att förbättra och ta fram nya rutiner, strukturer och processer. Detta för att på bästa och mest effektiva sätt driva arbetet tillsammans med medlemsbolagen och skapa rätt förutsättningar för bättre lönsamhet framåt.

Arbetsuppgifter
Som VD kommer du att ha övergripande ansvar för att skapa en stark kultur med fokus på gemenskap och enighet. Detta genom ett tydligt och starkt ledarskap mellan medlemsföretagen samtidigt som du har nära samarbete med styrelsen.

Under din första tid kommer du fokusera på att genomföra en nulägesanalys av arbetssätt kopplat till kunder, avtal, ekonomi, processer och rutiner för att kunna ge förslag på förbättringar till styrelse. Sedan kommer du sätta en tydlig fokusplan framåt som ska ge mer effektiva processer, spara resurser samt skapa mer lönsamhet.

Medlemsbolagen behöver en närvarande och engagerad ledare som skapar bra balans och kultur vilket innebär att du kommer vara mycket ute på fält hos medlemmarna.

Du kommer till exempel att:
* Verkställa beslut och mål uppsatta av styrelsen och följa upp resultat och projekt i tätt samarbete med regioncheferna.
* Ansvara för och se till så samtliga medlemmar arbetar efter samma principer och rutiner oavsett region för att skapa struktur.
* Hantera administration och kvalitetssäkring kring befintliga avtal.
* Utveckla nya och trygga befintliga affärer.
Vi söker dig som
För att bli framgångsrik och lyckas i denna roll vill vi att du har:
* Minst 5-10 års erfarenhet från arbete i en ledande befattning där du drivit förändringsprocesser och skapat nya arbetssätt och strukturer för ökad lönsamhet.
* Mycket god förståelse och erfarenhet av arbete med ekonomiska underlag som resultat- och balansräkning, redovisning och liknande.
* Har kunskap och förståelse för juridiska delar.
* B-körkort, vi erbjuder företagsbil.

Det är meriterande om du har arbetat i en liknande befattning i en ekonomisk förening tidigare.

Som person etablerar du trovärdighet, tvekar inte att anta utmaningar, tar tydlig ställning i olika frågor och bidrar med tydliga mål och lösningar. Du hanterar frågor direkt och öppet, lyssnar effektivt, förmedlar information tydligt och enkelt och ger konstruktiv feedback. Du initierar, anpassar och hanterar utvecklingsinsatser och förmedlar egna och andras idéer om hur organisationen kan förändras. Du förändrar snabbt och framgångsrikt ditt beteende för att uppnå mål, hantera svårigheter och lösa problem. Du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål.

Övrig information:
* Start: Snarast med hänsyn till uppsägningstid
* Omfattning: Heltid
* Placering: Sörmland med omnejd eller med rimligt pendlingsavstånd från Sörmland

I denna rekrytering samarbetar MR Sörmland med AW Executive Search. Vid frågor rörande tjänsten kontakta ansvarig konsult Emelie Karlsson, [ Email address blocked ]
Information om företaget
MR Sörmland är en ekonomisk förening vars affärsidé är att erbjuda kundanpassade och konkurrenskraftiga tjänster genom samordning och organisation av medlemmarnas samlade resurser inom entreprenad, bemanning, jord och skog.

De senaste åren har kontrakten där MR är avtalspart ökat och står idag för större delen av omsättningen främst inom anläggning och skötselentreprenader.

MR Sörmland är verksamma i följande geografiska regioner: Sörmland Nord, Eskilstuna, Strängnäs, Södertörn, Sörmland Syd, Flen, Gnesta, Katrineholm, Nyköping.

Härtill finns följande affärsområden: Snö och Halkbekämpning, Fastighetsskötsel, Entreprenad, Fastighetsskötsel och Bemanning.

Genom samordning, arbetsledning av våra medlemsföretags olika resurser och kompetenser kan vi ta på oss olika uppdrag i både stort och smått. Inom lantbruksuppdrag erbjuder vi förmedlingstjänst av maskiner och arbetskraft.

Läs mer om MR Sverige och MR Sörmland här
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15057386-SE