Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

VD - MED FOKUS PÅ SÄLJ- OCH AFFÄRSUTVECKLING jobb i Karlshamn på Swedish Temptations AB (Bärta)

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
VD - MED FOKUS PÅ SÄLJ- OCH AFFÄRSUTVECKLING på Swedish Temptations AB (Bärta)

VD - MED FOKUS PÅ SÄLJ- OCH AFFÄRSUTVECKLING

Swedish Temptations AB (Bärta) Karlshamn, Blekinge län Heltid

Swedish Temptations AB (Bärta) genomgår just nu en snabb expansion i Sverige och utomlands. Vi har gjort stora framsteg de senaste åren och har nu siktet inställt på att bli en ledande aktör inom innovativa, hälsosamma, klimatsmarta och goda veganska produkter av hög kvalitet. Är du säljfokuserad, resultatorienterad och klimatintresserad? Vill du vara med och ta Bärta till nästa nivå? Ta då chansen och sök tjänsten som vår nya VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

I den tidiga och expansiva fas som bolaget befinner sig i är mycket under utveckling. Det innebär att rollen kommer att förändras över tiden. Initialt innebär dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden att:

  • Driva egen försäljning och affärsutveckling inom DVH och Foodservice i Sverige och utomlands
  • Ansvara för budget och omsättningsmål
  • Skala verksamheten för global export
  • Tillsammans med vår grundare sätta produktstrategi  
  • Ansvara för finansiering och kontakt med såväl befintliga som nya investerare
  • Löpande hålla styrelsen uppdaterad kring försäljning, strategi och utveckling
  • Coacha och utveckla teamet
  • Rekrytera medarbetare
  • Hugga i där det behövs

Tjänsten är på heltid med placering vid vår produktionsenhet i Karlshamn. Du har personalansvar för sex personer, rapporterar till vår styrelse och arbetar i mycket nära samarbete med vår f.d. VD/grundare. Ledningsgruppen består i dagsläget av VD, grundare och en administratör. På sikt, när vi fått full fart på försäljningen, kommer ledningsgruppen att utökas. Arbetet är förknippat med vissa resor både i Sverige och Norden, det är därför en förutsättning att du har körkort och en privat situation som möjliggör planerat resande i tjänsten.  

Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och gedigen erfarenhet, i närtid, av försäljning och/eller marknadsföring inom livsmedelsindustrin. En tidigare chefsroll (VD, v. VD, försäljningschef, marknadschef eller dyl.) från ett mindre och expansivt livsmedelsbolag är meriterande liksom KAM-erfarenhet från någon större livsmedelsaktör.

Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat och är en van användare av MS Office. Erfarenhet av att tolka och analysera AC Nielsendata ses som en fördel. Det är en förutsättning att du behärskar att analysera en balans- och resultaträkning, förstår sambandet däremellan och kan reagera om något inte verkar stämma.

Som person är du kommersiell, resultat- och målfokuserad. Du har lätt för att skapa långsiktiga relationer och är en van förhandlare. Du sätter alltid laget före jaget samtidigt som du är rak och tydlig i din kommunikation. Vidare uppskattar du drivna kollegor och ser fördelarna med en närvarande och engagerad styrelse.

Tjänsten som VD för Bärta är en fantastisk möjlighet för rätt person. Hos oss får du chansen att komma in och göra stor skillnad. Vi värdesätter drivkraft, mod och engagemang och ser fram emot att vår nya VD kommer på plats. En förutsättning för att kunna trivas och göra ett bra jobb är en positiv grundinställning till det klimatsmarta i allmänhet och till våra ekologiska produkter i synnerhet.

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen ansök redan idag med en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 070-554 03 42 alt. [ Email address blocked ] eller Helena Fransson via 070-554 05 04. Notera att vi arbetar med urvalet löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Ansök redan idag! Välkommen med din ansökan via denna länk:
[ Link removed ]

Vi tar endast emot ansökningar via denna länk!

Bärta är den svenska veganska mattillverkaren för alla som hungrar efter god, hälsosam och hållbar mat. Bärta är en 100% naturligt fermenterad svensk ekologisk ärta - en unik ärttempeh som kommer i olika varianter - burgare, bitar, naturell helbit och alspånsrökt helbit. Allt började med en dröm om en matvärld där allt är godare i munnen, bättre för kroppen och samtidigt bra för planeten. År 2014 började Pia Qvarnström att experimentera med att grodda och fermentera mat. En dag fick hon en kulinarisk uppenbarelse när hon åt sin egengjorda tempeh, rågsurdegsbröd och syrade grönsaker. Hon startade foodtrucken Mögel som serverade vegansk, ekologisk och fermenterad mat, vilket ledde till idéer kring hur hon ytterligare kunde vidareutveckla den traditionella fermenteringsmetoden för att göra tempeh, med målet att göra något som var ännu godare, nyttigare och med bättre textur. Hon sökte och fick utvecklingsbidrag från Vinnova. I juni 2018 flyttade produktionen från Årsta till ett produktionskök i Karlshamn där företaget är beläget. Idag finns Bärta med sina produkter i över 500 butiker runt om i Sverige, har 7 anställda och omsatte tre miljoner kronor 2020. Besök oss gärna på [ Link removed ]

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 418910