Jobbet VA utredare till Täby Kommun har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

VA utredare till Täby Kommun publicerad av Täby Kommun

Heltidsanställd
Täby

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Tycker du att hydraulisk modellering av VA nätet är en viktig pusselbit i den framtida försörjningen av  spillvatten, dagvatten och vatten? Vill du bli vår specialist inom hydraulisk modellering och dela med dig av din kunskap till enheten? 

VA-enheten i Täby består av 25 medarbetare som upprätthåller VA-verksamhetens olika delar. Tillsammans angriper vi varierande frågeställningar på ett lösningsfokuserat sätt med ett förvaltande perspektiv. 

I rollen som VA-utredare är ditt ansvar främst att säkerställa VA-anläggningens kapacitet. Du arbetar i en samordnande strategisk roll med utgångspunkt från översiktsplanens tidshorisont. Här konkretiserar du flödes situationen i ledningsnätet utifrån kommunens olika utbyggnadsplaner och visioner med modelleringsverktyg. Till exempel kan du utreda huruvida en ledningssträcka klarar av föreslagen byggnation uppströms, eller ta fram åtgärdsförslag för de ledningssträckor som har underkapacitet.


ansvarsområde.

Utifrån fastställd nulägesbild av samtliga ledningsslag spillvatten, dagvatten och vatten bidrar du med att:

-       Fastställa VA-huvudmannens utbyggnadsplan tillsammans med övriga på VA-enheten som VA-projektörer och VA-byggledare. 
-       Ta fram detaljplaner genom att bevaka VA-huvudmannens intressen.
-       Utreda VA-huvudmannens ansvar i försäkringsärenden vid exempelvis översvämningar. 
-       Fastställa löpande kapacitetssituationen i ledningsnätet för respektive ledningsslag och visualisera i karta. 
-       Identifiera flaskhalsar i ledningsnätet utifrån kommunens utbyggnadsplaner. 
-       Föreslå åtgärder för att säkerställa kapaciteten på identifierade ledningsstråk 
-       Årligen uppdatera kommunens hydrauliska modell utifrån förändringar i anläggningen som är utförda i ny- och reinvesteringsarbeten ansvarsområden.


kvalifikationer.

Vi söker dig som har: 
-       Högskoleexamen inom väg/vatten/miljö eller liknande alt. relevanta yrkesutbildningar. Alternativt flerårig erfarenhet av VA, med kännedom om branschnormer och berörda lagrum. 
-       Goda kunskaper om branschpraxis avseende VA genom tillämpning av Svenskt vattens publikationer: P90, P104, P110, ABVA och VA-taxa. 
-       God kännedom om ledningarnas hydrauliska förutsättningar och kan dimensionera nya VA ledningar. 
-       Haft en beställande roll inom VA för en kommun eller bolag alternativt arbetat som konsult inom VA med fokus på projektering och hydrauliska utredningar 
-       B-körkort 
Meriterande: 
-       Då vi gärna ser att du antingen är eller vill bli vår specialist på hydrauliska modeller ser vi det som meriterande med erfarenhet av detta. Även erfarenhet av CAD samt detaljplanearbete ser vi som meriterande. 
Som person är du någon som har lätt för att nätverka med kollegor och andra intressenter. Om det finns information som du saknar för ditt arbete har du en förmåga att själv ta fram underlag för att komma vidare. Du är strukturerad, samarbetsorienterad och problemlösningsorienterad. Du har en förmåga att sätta upp planer för ditt arbete och genomför dessa i tid. Du ser lösningar där alla parter gagnas och fokuserar på det gemensamma målet. Du löser problem enkelt och effektivt och tänker även på hur framtiden påverkas av besluten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ansökan.

Låter det intressant? Vi vill ha din intresseanmälan senast 2020-04-15
Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid. Tillsättning sker enligt överenskommelse. 

I denna rekrytering har Täby kommun valt att samarbeta med Randstad Engineering, rekryteringskonsult Hannah Sandström, tel: 0733-434 534, hannah.sandstrom@randstad.se
Fackliga kontaktpersoner:
Elisabeth Rosenberg
Facklig företrädare SACO
08-555 590 00
elisabeth.rosenberg@taby.se
Maud Adamsson
Facklig företrädare Vision
08-555 592 85
maud.adamsson@taby.se

Referens

201273435

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till