Jobbet Utvecklingsorienterad Accounting Manager har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Utvecklingsorienterad Accounting Manager publicerad av Perstorp

Jobbet utgår om 3 dagar
Heltidsanställd
Perstorp

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter med fokus på redovisning och rapportering i en internationell miljö med trevliga kollegor. Vi har en hög gemenskap och gillar att vara aktiva! Vi arbetar i attraktiva lokaler nära naturen och ett stenkast iväg ligger verksamheten i en parkliknande miljö utanför samhället Perstorp i Skåne. Vi har matsal och träningsmöjligheter på området och vi är måna om våra medarbetare med fokus på hälsa och säkerhet.

Beskrivning av tjänsten
De senaste åren har vi arbetat med att förtydliga och förbättra processerna för att öka effektiviteten i hur vi arbetar med våra interna kunder. Denna effektivitetsresa fortsätter,

där du erbjuds möjlighet att driva och medverka samt initiera förbättringsprojekt inom ekonomi-/IT-området. Du arbetar tillsammans med kvalificerade kollegor i trevlig arbetsmiljö. Vi är ca 20 personer på SSC EMEA varav sju stycken Accounting Managers. I rollen är några av dina kontakt-ytor FoU, Investeringsprojektverksamheten, Globalt Inköp och IT. I grunden kommer du att arbeta som redovisningsansvarig för ett eller flera bolag beroende på din bakgrund och kapacitet. I rollen värdesätts det att vara proaktiv och ha viljan att identifiera utvecklingsområden i vårt arbetssätt och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:¨

 • Upprättande av årsredovisning enligt gällande regler i ÅRL.
 • Månads-, kvartals-, och årsbokslut enligt legala krav och gällande bolagspolicy.
 • Medverka vid budget och prognosarbete.
 • Utveckla rapporteringen på kort och lång sikt.
 • Uppföljning fasta kostnader.
 • Ständiga förbättringar såsom utbildning och samordna processer, instruktioner inom ditt ansvarsområde.

Utöver ovan kommer du att rapportera till de legala enheterna i organisationen och vara ett stöd i analyser och finansiell support till verksamhetschefer. Du kommer även att fungera som ett boll-plank mot chefen för SSC EMEA i att utveckla verksamheten men även mot de interna kunderna i att förbättra deras ekonomiska flöden och processer. 

Vem är du?

 • Du har redan idag kvalificerade redovisningskunskaper och har erfarenhet av både IFRS och K3.
 • Du har åtminstone 5 års kvalificerad erfarenhet inom området. Har du erfarenhet från en liknande tjänst i en global miljö är det meriterande.
 • Tidigare erfarenhet från controlling ses som meriterande.
 • Erfarenhet av något av de välkända ERP systemen. Vi använder SAP och rapporterar i Cognos Controller.
 • Du talar och skriver obehindrat på engelska.

Som person är du drivande och vill se förbättringar men samtidigt är du ödmjuk och prestigelös och har en förståelse för vad som är möjligt och när det kan ske.

”Om du blir motiverad av att göra skillnad och gillar att arbeta med interna kunder och analysera utvecklingen så är detta en perfekt tjänst!”, Per-Åke.

Intresserad?
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per-Åke Dahlberg, Head of SSC EMEA,

+46 435 78 88 59. Vi går igenom urvalet löpande och uppmuntrar därför dig att söka innan sista ansökningsdag. Tjänsten är tillsvidare med placering i Perstorp i Norra Skåne.

Om Perstorp

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 14,9 miljarder kr och har 1 350 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Referens

893623

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till