Jobbet Utvecklingsingenjör inom mikrobiologi till snabbt växande företag i Uppsala har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Utvecklingsingenjör inom mikrobiologi till snabbt växande företag i Uppsala publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Uppsala

Arbetsbeskrivning

Älskar du att arbeta laborativt och vill att just dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv? Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av att utveckla ett instrument som kan effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig!


Om tjänsten
Q-linea behöver just nu stärka upp sin Biologiavdelning med en kollega med erfarenhet av mikrobiologi och som brinner för att arbeta laborativt. I dagsläget består teamet av 14 personer med olika erfarenhetsnivåer. Du kommer arbeta med mikrobiologiska metoder, bland annat blododling och resistenstestning av bakterier. Som utvecklingsingenjör hos Q-linea har du en chef och en arbetsgrupp som arbetar aktivt med gruppdynamik och har ett öppet klimat där allas åsikter värderas högt. Tillsammans arbetar ni med utveckling av produkten ASTar som ska hjälpa behandlande läkare att snabbare ge korrekt antibiotikabehandling vid blodförgiftning.

Detta är en direktrekrytering, där rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och du blir direkt anställd hos Q-linea.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör kommer du arbeta laborativt enligt rådande rutiner, både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Dagar i labbet kommer att kombineras med dokumentationsdagar och möten, och det är därför viktigt att du trivs i en miljö där du behöver var flexibel i din planering.

Du kommer till exempel att:

• Arbeta med hantering och testning av blodprover
• Arbeta med att generera data med ett standardiserat protokoll
• Dokumentera och rapportera genomförda tester
• Arbeta med att odla bakterier

Vi tror att du, precis som Q-linea, drivs av möjligheten att få rädda liv och att du har ett flexibelt sätt att planera dina dagar och anta nya uppgifter. Då hantering av blod och bakterier är en del av vardagen så är detta något du behöver känna dig bekväm med.

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Har en universitetsutbildning inom Biologi, främst mikrobiologi kommer vara meriterande
• Har minst ett års erfarenhet av att arbeta i mikrobiologiskt labb och med odling av bakterier, alternativt ha arbetat molekylärbiologiskt på sjukhus
• Har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, då du kommer att skriva rapporter och dokumentation i tjänsten
• Känner dig bekväm med att arbeta i Officepaketet

Då arbetsplatsen karaktäriseras av ett starkt internt samarbete där alla hjälps åt så är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du behöver även vara flexibel för att kunna anpassa dig till förändringar som kan ske, exempelvis vid omplanering av veckans agenda. I de dagliga uppgifterna i labbet krävs även att du är noggrann och nyfiken för att uppnå bästa resultat och trivas i rollen.

Övrig information

• Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
• Omfattning: Heltid 8-17 med viss flextid
• Placering: Uppsala Science Park

I din ansökan ska det återfinnas ett välskrivet och tydligt CV samt personligt brev, glöm därför inte att bifoga dessa dokument.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-Lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Q-Linea är ett företag med ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De utvecklar och levererar föredragna lösningar för vårdgivare, så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt.

Referens

15035188-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till