Skapa en jobbvarning

Enter your email below to save this search and receive job recommendations for similar positions.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
You already suscribed to this job alert.
No Thanks
SE
Vad vill du jobba med?
Tryck ansök nu!
Think you're the perfect candidate?
Ansök på företagets hemsida

You’re being taken to an external site to apply.

Enter your email below to receive job recommendations for similar positions.
Utvecklingsingenjör för tunna beläggningar till LightLab at Poolia

Utvecklingsingenjör för tunna beläggningar till LightLab

Poolia Uppsala, Uppsala län Full-Time
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post


Intresset för LightLab Swedens teknologi för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi behöver ytterligare öka tempot i vår utveckling och söker nu en utvecklingsingenjör med bakgrund inom kemi/kemiteknik för vidareutveckling och industrialisering av LightLab’s UV-chip.

LightLab är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur.

Hos LightLab får du genom din expertis lösa problem och aktivt delta i arbetet med att förbättra och utveckla verksamheten.

Om tjänsten
Fokus i rollen är att, i nära samarbete med produktionsutveckling och produktionstekniker, vidareutveckla och industrialisera vår tillverkningsprocess. Du har också en tydlig del i framtida utveckling av nästa generations produkter och teknik.

Tjänsten avser specifikt vidareutveckling och industrialisering av den delkomponent som kallas anod. Anoden är en nyckelkomponent i vår teknik. Det är anoden som konverterar elektronenergi till UV-ljus. Anoden görs genom att man belägger ett UV-transparent glas med ett tunt skikt av ett speciellt material. Materialet beläggs sedan i sin tur med ett mycket tunt metalliskt skikt.

Arbetet kräver god och bred teknisk kompetens och en förmåga och vilja att omsätta spets-kompetens i praktisk utveckling med stort fokus och högt tempo.

Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park och LightLab’s organisation består idag av 30 personer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Vi arbetar i ett väl sammansvetsat team – din roll blir att på sikt ta helhetsansvar för anod-processen. I vårt täta samarbete är det väsentligt att alla får och har kunskap och kännedom om hela bilden så att man tydligt kan förstå exempelvis möjligheter men också randvillkor och begränsningar.

Du kommer att arbeta både praktiskt (”hands-on”) och teoretiskt. Du analyserar resultat och föreslår nästa steg i utveckling och förfining. Arbetet kommer att inrikta sig både mot grundläggande teknikutveckling och ytterligare stabilisering av existerande processer som är ämnade för tillverkning av mycket stora produktionsvolymer. Du kommer som en del i ditt arbete också att blicka framåt, det vill säga explorativa projekt som riktar sig mot nästa generations produkter.

I rollen som utvecklingsingenjör kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta:


•  Att du definierar och genomför försök och analyserar resultat ifrån dessa för att kontinuerligt uppnå bättre produktprestanda, produktkvalitet och producerbarhet.

•  Du tar en tydlig roll i definitionen av nästa generations produkter mot olika tidshorisonter.

•  Att omsätta din kompetens och erfarenhet från utveckling av ny teknik mot stabil, storskalig produktionsteknik avseende anoder för LightLab’s UVC chip.

•  Att föreslå, definiera, utveckla specifikationer och delta i upphandling av produktionsutrustning.

Vem är du?
Vi ser att du som söker är civilingenjör eller är disputerad inom kemi, kemiteknik eller motsvarande. Din inriktning och erfarenhet är sannolikt inom områdena tunna beläggningar (”coatings”) och polymerkemi med avseende på tunna skikt. Du har viss kunskap inom ytkemi. Du har kunskap och erfarenhet av organiska bindemedel (binders) och oorganiska pigment.

Du har minst 3 års erfarenhet av produkt- eller processutveckling i en industriell miljö där du kanske arbetat både inom ren utveckling och industrialisering.

Du har sannolikt också kunskap om olika beläggningsmetoder för tunna skikt av pigmenterade polymerer, t.ex. screentryckning eller spin-coating. Vi använder idag screentryckning som metod, erfarenhet av detta och / eller av material avsedda för screentryckning är en fördel.

Har du generell bredare kompetens utanför dessa områden- t.ex. fysik och teknik - liksom kunskap och erfarenhet av fluorescenta/luminiscenta material är det är det naturligtvis också meriterande.

Vidare ser vi att du har förmågan att analysera och kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa. Du drivs av att hitta nästa steg i arbetsprocesser och kan se en fokuserad väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer.
Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av driv, effektivitet och kvalité.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas.


Läs mer på Lightlabs hemsida www.lightlab.com och produktsidan www.purefize.com

 

Recommended skills

Vi (Textredigeringsprogram)
Produktionsteknik
Produktionsteknik (Undervisning)
Kemi
Kemi (Undervisning)
Fysik
Tryck ansök nu!
Think you're the perfect candidate?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 58428