Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Utvecklingsingenjör Elektronik till ESBE, Reftele / Värnamo jobb i Värnamo på Intenso Teknikrekrytering

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Utvecklingsingenjör Elektronik till ESBE, Reftele / Värnamo på Intenso Teknikrekrytering

Utvecklingsingenjör Elektronik till ESBE, Reftele / Värnamo

Intenso Teknikrekrytering Värnamo, Jönköpings län Heltid
Utvecklingsingenjör Elektronik
Reftele / Gislaved

Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens hydroniska lösningar på ett av Europas mest framstående teknikcenter.

Vi erbjuder
Hos ESBE är du en del av företaget – på riktigt. Vi månar om våra medarbetare och erbjuder en rad fina förmåner. Det ska vara tryggt att arbeta hos oss. Och roligt! 

Ett av Europas mest framstående teknikcenter finns på ESBE:s huvudkontor i Reftele. På ESBE Technology Center arbetar test- och forskningstekniker tillsammans med engagerade team för att utveckla framtidens produkter.

Tjänsten 
Som utvecklingsingenjör inom elektronik på ESBE kommer du vara ansvarig för elektronik och mjukvara i styr- och reglerdon samt motorer. Du kommer driva, utveckla, implementera och underhålla arbetet inom produktutveckling i linje med övergripande mål och affärsplan. Tyngdpunkten i ditt arbete är produktutveckling, produktvård och till viss del innovation.

ESBE fångade mitt intresse på en mässa i Halmstad hösten 2019. Jag har känt till ESBE länge, då jag är uppvuxen i närheten men aldrig fått den uppfattningen av företaget som jag fick då, som bara är positivt. Nu har jag varit på ESBE i snart 10 månader.

Som Utvecklingsingenjör på ESBE har jag ansvar över kundanpassningar och mindre projekt, vilket innebar att utvärdera och utreda om man kan erbjuda den produkt en kund har önskat. Jag är även avdelningsansvarig för SAP som är vårt affärssystem och har ansvar vid produktrevisioner.

Det är svårt att beskriva en ”vanlig” dag” då de flesta dagar är så olika. Vanligtvis börjar jag med att kolla status på alla projekt, kolla mejl och kanske något möte. Därefter är det bara att fortsatta med projekten där det ingår att Cada, montera prover, räkna priser, osv. Ibland är jag även i vårt labb och testar och utvärderar produkter. Det ar en bra mix av praktiskt och teoretiskt utförande i min vardag.

Här finns en lösningsorienterad anda, problem ses mer som roliga utmaningar än en plåga och det är det som gör det kul på jobbet. Det bästa med jobbet är ett varierande arbete och den breda förståelse over företaget jag får genom alla projekt jag är delaktig i. Sen att ha produktionen sa nära sig är superkul, praktiskt och lärorikt. ESBE har en stor och avancerad utveckling/forskningsavdelning så här finns många utmaningar och man får visa vad man går för.'

- Ander Bengtsson, utvecklingsingenjör

Arbetsuppgifter

 • Vara en drivande kraft i arbetet med att underhålla och utveckla processer inom ansvarsområdet
 • Följa utveckling vad gäller teknik, applikationer, standarder och material
 • Bistå övriga avdelningar med teknisk expertis, såsom säljstöd, problemlösning, konkurrentanalys, marknads- och leverantörskontakter
 • Utveckla nya och befintliga produkter så att de uppfyller marknadens gällande krav, standarder, lagar, förordningar, nu och i framtiden
 • Utveckla och optimera nya och befintliga produkter med avseende på kundnytta, pris, logistik
 • Ansvara för verifiering, dokumentation och ritningsunderlag vid utveckling/förändring av produkter

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Du är utbildad Högskole- alt civilingenjör med inriktning mot programmering, elteknik eller mekatronik, med några års erfarenhet av yrket efter utbildningen. Du får gärna ha erfarenhet av branschen, tex inom värmesystem, dimensionering av fjärrvärmesystem etc. För att passa för tjänsten behöver du dessutom ha: 

 • Erfarenhet av elektronikkonstruktion
 • Kunskap och intresse av ESBE:s komponenter
 • Erfarenhet av programmering, främst inom Java, C och Python
 • Goda kunskaper inom reglerteknik

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet inom motorstyrning och framtagning av drivrutiner
 • Har arbetat med appar och molnbaserade databaser

Extra plus om du dessutom har

 • Kunskap i energibesparing i fastigheter
 • Kunskap inom värmeteknik/komfortbehov i olika typer av fastigheter
 • Kunskap om industriell framtagning och tillverkningsprocesser

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt arbete, har ett stort tekniskt intresse och vill utvecklas inom ditt område. Du är en duktig analytiker med öppet och kreativt sinne. Du är prestigelös och fungerar bra i både grupp och självständigt arbete. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är duktig på att strukturerat driva ditt arbete framåt på ett metodiskt och systematiskt sätt.  

Kontakt och ansökan
Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Mattias Lyckberg, Intenso Teknikrekrytering AB, på [ Link removed ] .

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
De flesta tänker förmodligen inte på det men när man vrider på kranen och dricker ett glas vatten, när man ställer sig under duschens varma strålar eller kanske när man tassar barfota över det uppvärmda golvet – då arbetar förmodligen en av ESBEs produkter i bakgrunden.

ESBE är en av Europas ledande tillverkare av hydroniska lösningar. Våra ventiler och ställdon utvecklas och konstrueras på huvudkontoret i svenska Reftele för att klara tre högt satta mål; de ska använda mindre energi, ge mer komfort och öka säkerheten i system för uppvärmning, kylning och tappvatten. Trots att produkterna oftast lever en undanskymd tillvaro lägger vi stor vikt vid design, funktion, pålitlighet och miljöhänsyn.

ESBE står för komfort, säkerhet och energibesparing och tillhandahåller produkter för reglering av värme och kyla i fastigheter. Med mer än 110 år bakom oss har vi en marknadsledande position och är ett väletablerat varumärke i hela Europa. ESBE-familjen, som växer ständigt, består idag av drygt 200 anställda och omsätter ca 500 MSEK. Huvudkontor med utveckling och fabrik ligger i Reftele och försäljning sker över hela världen, men främst inom Europa. Vi har egna säljbolag i Tyskland, Frankrike, Italien och Polen.

Läs mer om oss på [ Link removed ]

J2W: CB2
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 10d5d1d541a6491e9ab225728f8da3