Jobbet Utveckling av mjukvaruplattform - hjärtat i Gripen har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Utveckling av mjukvaruplattform - hjärtat i Gripen publicerad av Skill

Heltidsanställd
Linköping

Arbetsbeskrivning


Hjärtat eller hjärnan? Kalla det var du vill - här utvecklas mjukvaruplattformen för Gripen. Plattformen skapar förutsättningar för resursfördelning och kommunikation så att integrerade applikationer och funktioner är optimerade när planet lyfter och tar nya höjder.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är nästan 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. På Saab jobbar vi med ledande teknik och satsar mycket på utveckling och forskning. Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar vi med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Vi arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab. Området Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Inom området ansvarar vi även för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E-projektet.

Dina arbetsuppgifter
Hjärtat i Gripensystemet utvecklas just nu på Avionikavdelningen på Saab. Plattformen ger förutsättningar för ett optimerat och maximerat system där applikationer möjliggörs att kommunicera och nyttja precis rätt resurser. Med god noggrannhet och balans mellan utveckling och verifiering kommer ditt bidrag att vara en pusselbit i framtidens flygplan. Teamet består av mjukvaruutvecklare, ni har högt i tak och lär av varandra vilket är en förutsättning när ni tillsammans skapar ett säkerhetskritiskt inbyggt system. Samarbetet är nära med kringliggande sektioner för att färdigställa plattformen. På Avionik får du en bra ingång till Gripensystemet och förutsättningar till en helhetsförståelse för hela flygsystemet.

Din profil
Avionik präglas av teamarbete, gemenskap och kvalité, därför söker vi dig som värderar gemensamma mål, tekniskt komplexa utmaningar och noggrannhet. Du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område alternativt några års programmeringserfarenhet. Vi tror på långsiktighet och vi hoppas du vill utvecklas tillsammans med oss. För rollen krävs kunskaper inom några av följande: -C/C++ - Java - Python -Inbyggda system -Linux Det är meriterande om du har arbetat med realtidsoperativsystem och utveckling av ramverk. Tjänsten innebär arbete som innefattar försvarssektress och kräver därför svenskt medborgarskap.

Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Ida Thidblom, 013-32 94 16 alt. ida.thidblom@skill.se

Referens

3917

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till