Jobbet Utredningsingenjör inom dricksvatten till Uppsala Vatten & Avfall har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Utredningsingenjör inom dricksvatten till Uppsala Vatten & Avfall publicerad av Uppsala Vatten & Avfall AB

Heltidsanställd
Uppsala

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Till Uppsala Vattens planeringsavdelning söker vi nu en utredningsingenjör med inriktning dricksvattenförsörjning som drivs av hållbar samhällsutveckling, problemlösning och har ett brinnande intresse för miljö. Du blir en del av ett motiverat team på 12 personer som har roligt på jobbet och arbetar brett inom dagvatten, dricksvatten, avfall, spillvatten och va-planering.

I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo och nya arbetsplatser skapas växer den kommunala VA- och avfallshanteringen. Försörjning av dricksvatten (där hela kedjan från grundvattenupptag till dricksvattenproduktion och infiltration av ytvatten ingår) är en central del i detta och för att möta ett ökat behov och ökade krav behöver befintliga anläggningar utvecklas samt nya utredas och anläggas. Vattenfrågorna står högt på agendan och långsiktiga utredningar i form av bland annat förstudier och analyser genomförs. 


ansvarsområde.

Tillsammans med kollegor medverkar utredningsingenjören i samhällsbyggnadsprocessen och planerar och utreder frågor framför allt kopplade till Uppsala kommuns framtida dricksvattenförsörjning. Rollen har en central funktion i bolaget och arbetar med dricksvattensystemets utveckling på längre sikt på ett övergripande plan. Det innebär att delta i arbetet med att se över hur den befintliga dricksvattenproduktionen kan förstärkas och byggas ut, vilka möjligheter som finns för detta inom ramen för befintliga vattendomar samt vilka nya vattendomar som kommer att krävas. Utredningsingenjören ansvarar för att ta fram underlag till domstolsförhandlingar och vattendomar, såsom miljökonsekvensbeskrivningar och andra skrivelser, tillsammans med konsulter och jurister. Vidare medverkar utredningsingenjören i andra projekt där dricksvattenförsörjning och frågor kopplade till yt- och grundvatten berörs. 


kvalifikationer.

Vi söker dig med lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom mark- och vattenteknik, hydrogeologi eller annan bakgrund som bedöms som likvärdig och som har erfarenhet av yt- och grundvattenfrågor. Du bör ha erfarenhet av arbete med vattenverksamhet avseende dricksvattenproduktion och vi ser gärna även att du har kunskap inom miljöfrågor kopplade till vatten, såsom exempelvis hur klimatförändringar påverkar grundvattentäkter och dricksvattenförsörjning. Du trivs och utmanas av att arbeta med olika kompetenser och har ett intresse för teknikfrågor kopplade till dricksvattensystem. 

Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Då tjänsten innefattar många kontaktytor är du kommunikativ och har en god förmåga att skapa och utveckla goda relationer såväl inom som utom den egna verksamheten. Som person är du också ansvarstagande och självständig i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då både muntlig och skriftlig kommunikation är en viktig del i rollen vill vi att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska. 
B-körkort är ett krav. 


ansökan.

Ort: Uppsala.

Omfattning: Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
Sista ansökningsdag: 2020.12.13

För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hedvig Strandberg, [ Email address blocked ] .

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Vad erbjuder Uppsala Vatten & Avfall dig?
En varierande och utvecklande roll där du blir en viktig del i teamet. Vi uppmuntrar till dina egna idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet!

Du får vara med och forma morgondagens Uppsala! Att jobba hos Uppsala Vatten och Avfall AB innebär att vara i en framtidsbransch och att vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala.

Referens

201314225

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till