Jobbet Utredare till analysenheten har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Utredare till analysenheten publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en senior generalist som självständigt kan leda interna och externa strategi- och utredningsprocesser kring ett brett fält av frågor, framförallt sådana som rör näringsliv, destinationsfrågor och smarta städer. Naturligtvis sker arbetet inom ramen för hela förvaltningens uppdrag som kommunens väghållare och markägare.

Arbetet innebär att du är förvaltningens kontaktperson i övergripande näringslivsfrågor kopplade till stadens näringslivsstrategi men också att du synliggör förvaltningens arbete i staden. Du kan komma att delta i handelns utredningar eller i arbetet med en centrumstrategi. Vi arbetar nära politiken och kan inte alltid förutse vilka behov den har. Du kommer att följa upp och analysera förvaltningens arbete med att skapa förutsättningar för näringslivet i staden och det förutsätter så klart samarbete med näringslivskontoret.

För den smarta staden så finns det en digital agenda som ska omsättas till förvaltningens handlingsplan. Ett utredningsarbete är påbörjat och du förväntas ta över och förädla utkomsten av den.

Inom ramen för tjänsten förväntar vi oss att du kan ta dig an större utredningsuppdrag inom förvaltningens ansvarsområden som rör markanvändning och transporter. I dessa uppdrag förväntas du kunna hantera alla de aspekter som förvaltningen tar hänsyn till, alltså även naturvård, rekreation, biologisk mångfald och dylikt.

Tjänsten är placerad på analysenheten som tillhör inriktningsavdelningen. Enheten bistår förvaltningen med kunskapsunderlag i form av analyser och utredningar. På enheten kommer du att ingå i en grupp som gemensamt tittar på demografiska frågor, bostadsförsörjning, näringslivsutveckling och kommunal service.


Kvalifikationer

Du har akademisk examen, gärna inom någon form av stadsplanering.

Vi ser att du har minst fem års erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor i kommunal eller annan offentlig sektor. Du har erfarenhet av utrednings- och strategiarbete, exempelvis kopplat till näringslivs-, destinationsfrågor och smarta städer.

Genom både din utbildning och din arbetslivserfarenhet har du fått en god förståelse för förutsättningarna för och möjligheterna med offentlig sektors arbete med näringslivsfrågor och/eller smarta städer.

Du har visat på prov på god analytisk förmåga. Du är en skicklig skribent och en god talare och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-05-28

Referensnummer: 037-1945

Kontaktpersoner
 • Christian Resebo
 • Enhetschef
 • 0709-341460
 • Kristoffer Åkerstedt
 • HR-konsult
 • 040-34 64 35

Fackliga företrädare
 • Torbjörn Håkansson
 • SACO
 • 0733-23 66 07
 • Jessica Grundén
 • Vision
 • 0709-34 21 65

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Referens

037-1945

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till