Jobbet Union Electric Åkers - Produktionsledare har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Union Electric Åkers - Produktionsledare publicerad av Åkers Sweden AB

Heltidsanställd
Södermanland

Arbetsbeskrivning

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 200 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande fas, där vi växlar upp aktiviteterna för att behålla vår framskjutna position inom branschen genom att leverera högsta kvalitet. Vi utvecklar våra förmågor och produktionsapparat tillsammans genom vårt produktionssystem, ÅPS, som i grunden bygger på LEAN-filosofin. Vårt agerande knyts samman av vår säkerhetskultur och våra gemensamma värdegrunder; åtagande, respekt, samarbete och engagemang. Läs gärna mer på www.uniones.com

Bakgrund
 
Åkers Sweden befinner sig i en spännande fas och bygger en delvis ny organisation för framtidens behov. För att säkra en kompetensstark produktion som kan bidra till uppfyllandet av målen för produktivitet, kvalitet, leveranssäkerhet och lönsamhet söker vi nu en produktionsledare som vill vara med och göra Åkers Sweden till den mest konkurrenskraftiga fabriken i koncernen.


Arbetsuppgifter
 
Tillverkningen i Åkers är indelad i fem produktionsområden. Som produktionsledare ansvarar du för ett av dessa områden, Special och rapporterar direkt till företagets produktionschef. Produktionsområdet Special omfattar värmebehandling, verkstadsförråd, ringpåkrympning, utlastning, kontroll, ultraljudsprovning, svets, kalibrering och grovslipning. Personalansvaret omfattar cirka 20 medarbetare.
 
Som produktionsledare ansvarar du för den dagliga styrningen i produktionen, att produktionsprocesserna är stabila samt att arbetet utförs i enlighet med rutiner och till önskad kvalitet. Du förväntas leda, coacha och utveckla personalen för att nå uppsatta mål inom säkerhet, kvalitet, produktivitet och engagemang.

I rollen ingår bland annat:

  • Kommunicera tydliga, begripliga mål och nyckeltal så att alla inom enheten känner till, kan påverka och känner delaktighet med dem.
  • Fullt personalansvar vilket bl.a. innebär ansvar för att personalens kompetens är på rätt nivå och att driva kompetensutvecklingen. Du håller utvecklingssamtal och är aktiv i arbetet med rehabilitering likaväl som övriga arbetsmiljöfrågor. Utveckla och leda underställd personal så att de har utbildning för de arbetsuppgifter de sätts att sköta samt att de har uttalade ansvar och befogenheter för att utföra och lösa sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.
  • Utveckla och förbättra avdelningen. Initiera, utreda och föreslå åtgärder för att förbättra företagets olika processer som leder till att gemensamma målsättningar nås. Se till att den teknik och de arbetsmetoder som används ger hög kvalitet och produktivitet.

Vi söker dig som 


Vi söker dig som har något års erfarenhet av en liknande roll och gärna från en liknande verksamhet. Du har en teknisk utbildningsbakgrund. Akademisk examen är inte ett krav även om det är meriterande. Du har kunskap och förstår produktionsprocessen för att säkerställa rätt prioritering. Dina språkkunskaper är goda såväl muntligt som skriftligt i både svenska och engelska.
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vet att du behöver vara kommunikativ och lyhörd lika väl som handlingskraftig och en tydlig kravställare. Du är ansvarstagande och har ett starkt intresse för utveckling och produktionsledning. Med dina goda ledaregenskaper hanterar du effektivt de situationer som uppstår och skapar förtroendefulla relationer där du inspirerar och motiverar dina medarbetare till att nå verksamhetens mål. Du är operativ med en hög energinivå och är drivande.


Övrig information
 
Placering: Åkers Styckebruk
Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna din ansökan snarast!

I denna rekrytering samarbetar Åkers Sweden AB med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult, Mats Johansson,
mats.johansson@kandidathuset.se

Referens

115155

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till