Jobbet Tullverket söker underrättelsehandläggare har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Tullverket söker underrättelsehandläggare publicerad av Tullverket

Heltidsanställd
Umeå

Arbetsbeskrivning

Tullverkets Kompetenscenter Gränsskydd Nord (KCGN) söker en underrättelsehandläggare som ska arbeta med operativt analysarbete. 

Tullverkets brottsbekämpning ska förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. 

Tullverkets brottsbekämpning består huvudsakligen av verksamheterna gränsskydd, tullkriminalen samt analys- och underrättelse och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning. 

Kompetenscenter Gränsskydd Nord har ett geografiskt ansvarsområde som omfattar Gävleborg, Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som underrättelsehandläggare i KCGN arbetar du i huvudsak med underrättelseärenden i syfte att producera olika operativa underrättelseprodukter. Du arbetar enligt Tullverkets underrättelsemodell och med hjälp av olika verktyg och metoder planerar och ansvarar du för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges. Du presenterar dina analyser på ett pedagogiskt sätt såväl skriftligen som muntligen. 

En viktig del i arbetet är att göra informationen tillgänglig och sökbar. Ett annat frekvent arbetsmoment är att visualisera informationen i t.ex. länkscheman, kartor och diagram. 

I den operativa underrättelseverksamheten krävs ett nära samarbete mellan handläggare och andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska. Mottagare av dina produkter är Tullverkets brottsbekämpande verksamheter gränsskydd och tullkriminalen. 

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer krav på att du är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinartade som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är också i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Hantera och driva operativa underrättelseärenden till färdig underrättelseprodukt.
 • Registrering, bearbetning, analys och delgivning av underrättelser i Tullverkets systemstöd.
 • Skapa operativa underrättelseprodukter, t.ex. kontrolluppslag, och operativa underrättelserapporter för delgivning.
 • Föreslå inriktningar för operativa resurser.
 • Sammanställa och kommunicera information i syfte att skapa underlag för prioritering av ärenden.
 • Samarbeta med andra myndigheter och aktörer.

Vi söker dig som har:   

 • eftergymnasial utbildning inom t.ex. underrättelseanalys, juridik, sociologi eller kriminologi och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms relevant, exempelvis av kontroll, analys eller granskningsarbete.
 • mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel
 • förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • svenskt medborgarskap
 • körkort, lägst klass B.

Det är meriterande om du har:

 • grundläggande utbildning inom analys- eller underrättelsemetodik
 • utbildning i databaser, analysprogram eller informationssystem
 • kunskaper i andra språk än svenska och engelska
 • relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis av kontroll, analys eller granskningsarbete
 • erfarenhet av att arbeta i Ibase eller liknande relationsdatabaser
 • erfarenhet av praktiskt arbete med analys- eller underrättelseinriktning där stora mängder information bearbetas, analyseras och sammanställs till olika mottagare
 • erfarenhet från brottsbekämpande verksamhet
 • erfarenhet av samverkan med fiskala och brottsbekämpande myndigheter
 • vana att presentera information muntligen inför grupp.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en analytisk förmåga och ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Du är nyfiken, initiativtagande, har drivkraft och god samarbetsförmåga såväl med kollegor som med andra och du besitter social kompetens och gott omdöme, är en god representant för Tullverket både internt och externt. 

Vidare har du ett strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag, är flexibel och har därmed förmåga att prioritera och anpassa dig till nya krav och till omvärlden, du kan arbeta under press och hantera hastigt uppkomna situationer, är ansvarstagande och serviceinriktad. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt 

Placeringsort: Umeå eller Sundsvall. 

Resor nationellt och internationellt ingår i tjänsten. 

Skiftestjänstgöring kan förekomma. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Drogtest ingår som en del av kontrollen innan anställning. 

Vi kan komma att använda oss av arbetspsykologiska tester i samband med rekryteringen. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.  

För mer information och ansökan 

Referensnummer: PER 2019-765. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, enhetschef, Anders Bergqvist, tel. 090-18 55 02 och gruppchef, David Lindqvist, tel. 08-456 53 86. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, tel. 060-67 25 02 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27:e oktober 2019. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Referens

SE-2391577

Om företaget

Hos oss bidrar du till att göra skillnad i samhället!

Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt uppdrag är att ta in tull och andra avgifter för de varor som förs in och ut ur landet samt se till att in- och utförselreglerna följs. Tullverket ska också upptäcka, förhindra och utreda tullrelaterad brottslighet som till exempel smuggling av narkotika- dopingpreparat, alkohol, tobak och vapen. Vi förenklar det legala och förhindrar det illegala.

Utveckling och förändring för att möta framtiden är Tullverkets fokus de närmaste åren. Vi behöver stärka vår kompetens inom flera områden och gemensamt för alla områden är att du är med och gör skillnad i samhället. Oavsett vad du brinner för så har vi säkert något som passar just dig.

Antalet anställda på Tullverket är cirka 2 000. Vi verkar i hela landet, men har framför allt personal på de tre huvudorterna Stockholm, Göteborg och Malmö samt IT avdelning i Luleå.

Under år 2015 har Tullverket:
 • tagit in drygt 11 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
 • gjort 5 922 beslag av narkotika och dopningsmedel
 • genomfört 74 208 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
 • hanterat 6,4 miljoner deklarationer.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till