Jobbet Tullverket söker tullinspektörer till Tullkriminalenheten har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Tullverket söker tullinspektörer till Tullkriminalenheten publicerad av Tullverket

Heltidsanställd
Umeå

Arbetsbeskrivning

Brottsbekämpningen har i uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten. I arbetet ingår att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopningspreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö samt att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter är deklarerade. 

Tullverket söker nu medarbetare till Kompetenscenter gränsskydd Nord med placering på tullkriminalenheten i Umeå alternativt Sundsvall. Kompetenscenter Gränsskydd Nord har ett geografiskt ansvarsområde som omfattar Gävleborg-, Jämtlands-, Västernorrlands-, Västerbottens- och Norrbottens län. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Efter genomgången utbildning kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av målinriktat spaningsarbete, utredningsarbete och visst gränsskyddsarbete. I första hand i projekt riktat mot storskalig smuggling och organiserad brottslighet inom Kompetenscenter Gränsskydd Nords geografiska ansvarsområde. I spaningsarbetet ingår även visst brottsutredningsarbete.  

I din roll som spanare eller utredare arbetar du civilklädd men då behov uppstår även i uniform. Kontakter med allmänheten är dagligen förkommande, vilket ställer krav på ett bra och korrekt bemötande. Du måste ha förmåga att behärska situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t ex kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kommer arbeta i grupp i vilket förutsätter att du fungerar som en lagspelare och tillsammans med dina kollegor arbetar för att uppnå Tullverkets mål samt verkar för ett fungerande samarbete inom gruppen. 

Arbetet innebär skifttjänstgöring, vardagar samt helger och kan medföra såväl inrikes- som utrikesresor.  

Vi söker dig som har: 

 • genomförd gymnasieexamen med lägst betyget Godkänd/3/E i

-       Matematik A eller Matematik 1a, 1b, 1c

-       Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b

-       Svenska B eller Svenska 3

-       Engelska A eller Engelska 5

 • minst två års arbetslivserfarenhet
 • normalt färgseende
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • svenskt körkort, lägst klass B för personbil, ej automatväxel
 • god fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna är oregelbundna och arbetet är fysiskt krävande
 • grundläggande kunskaper om dataprogrammen som finns i Office-paketet för att självständigt kunna rapportera, dokumentera och presentera information
 • svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har: 

 • läst Kvalificerad yrkesutbildning/Yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård, transport eller teknik
 • betyg på enstaka kurser på universitet, minst 20 poäng/30 högskolepoäng, med inriktning mot  beteendevetenskap, samhällsvetenskap, underrättelseanalys eller juridik
 • erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur
 • erfarenhet av praktiskt och fysiskt krävande arbete
 • erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer
 • erfarenhet av att hantera teknisk utrustning
 • obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska
 • C-körkort.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en hög moral och ansvarskänsla, god självinsikt och är lugn och trygg i dig själv. Arbetet kräver att du självständigt kan lösa problem och fatta beslut samt hantera oväntade händelser, och därmed vara stresstålig. Du samarbetar bra tillsammans med andra människor samt lyssnar, kommunicerar, behandlar alla människor med respekt, ger ett gott bemötande och kan hantera konfliktsituationer på ett konstruktivt sätt. En fördel är om du är praktiskt lagd, tekniskt intresserad och dessutom måste du vara en god bilförare. 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Grundutbildning och anställning 

Tillträdesdag är den: 9:e september 2019. 

Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori-  och praktikdel, totalt c:a 12 månader. Teoridelen bedrivs som självstudier och ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. I huvudsak genomförs utbildningen på anställningsorten. Under teoridelen kommer en del utbildningsdagar vara på annan ort med övernattning. 

Ingångslönen under utbildningstiden är 22 700 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning med en lön på lägst 25 600 kr. Ett år efter grundutbildningen är lönen lägst 29 000 kr. 

Övrigt 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Vi anlitar Rekryteringsmyndigheten för genomförande av psykologintervju och fysiska tester i rekryteringsprocessen. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. 

Du måste bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet samt eventuella andra betyg från akademiska studier eller motsvarande.  

För oss är det självklart med ett arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. 

För mer information och ansökan 

Referensnummer: PER 2019-14. 

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Anders Bergqvist, 090-18 55 02. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PAsupport, tel. 060 67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, tel. 060-67 25 02 för Saco-S, Urban Persson, tel. 0920-25 97 66.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27:e januari 2019. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Referens

SE-2207541

Om företaget

Hos oss bidrar du till att göra skillnad i samhället!

Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt uppdrag är att ta in tull och andra avgifter för de varor som förs in och ut ur landet samt se till att in- och utförselreglerna följs. Tullverket ska också upptäcka, förhindra och utreda tullrelaterad brottslighet som till exempel smuggling av narkotika- dopingpreparat, alkohol, tobak och vapen. Vi förenklar det legala och förhindrar det illegala.

Utveckling och förändring för att möta framtiden är Tullverkets fokus de närmaste åren. Vi behöver stärka vår kompetens inom flera områden och gemensamt för alla områden är att du är med och gör skillnad i samhället. Oavsett vad du brinner för så har vi säkert något som passar just dig.

Antalet anställda på Tullverket är cirka 2 000. Vi verkar i hela landet, men har framför allt personal på de tre huvudorterna Stockholm, Göteborg och Malmö samt IT avdelning i Luleå.

Under år 2015 har Tullverket:
 • tagit in drygt 11 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
 • gjort 5 922 beslag av narkotika och dopningsmedel
 • genomfört 74 208 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
 • hanterat 6,4 miljoner deklarationer.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till