Jobbet Tullverket söker Lead Developer/Lösningsarkitekt har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Tullverket söker Lead Developer/Lösningsarkitekt publicerad av Tullverket

Jobbet utgår om 3 dagar
Heltidsanställd
Luleå

Arbetsbeskrivning

Är du en senior systemutvecklare som har ett brinnande intresse för lösningsarkitektur? Tycker du dessutom om att leda andra utvecklare och ta stort ansvar? Då skall du absolut söka detta arbete! Hos oss kommer du  att ingå i ett kvalificerat team som ligger i framkant för att möta de många förändringsuppdragen som Tullverket arbetar med. 

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar. Vi tror att AI kommer att vara en viktig komponent i den framtida IT-utvecklingen. 

Vi anser det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. 

Hela Tullverkets IT-avdelning finns i Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. IT-avdelningen levererar tjänster inom många olika områden, allt ifrån infrastruktur till långsiktigt IT-strategiskt arbete, och ansvarar för Tullverkets kort- och långsiktiga planering för verksamheten ur ett IT-perspektiv. Vi levererar tjänster för två viktiga delar i Tullverkets verksamhet, brottsbekämpningen och effektiv handel. 

Om tjänsten

Som Lead Developer/Lösningsarkitekt kommer du att i huvudsak att arbeta i ett agilt team, både med nyutveckling och förvaltning, på vår strategiska plattform JavaEE. Till viss del kan arbete även ske i en C-miljö. 

Utvecklingen sker i Eclipse eller IntelliJ och applikationerna körs på JBoss applikationsserver, vi använder oss av de vanligaste förkommande utvecklingsmönstren och verktygen. Du kommer även att jobba med continous integration samt continous delivery. 

Arbetet sker i våra utvecklingsplattformar, där JavaEE, Linux och Oracle är dominerande. För att kunna ta del av det som händer inom branschen kommer omvärldsbevakning att vara en naturlig del i ditt arbete. Vi vill att du arbetar med designmönster och kan stötta arkitekten i dess arbete likväl som du stöttar krav- och testarbetet i teamet. 

Vi söker dig med kunskap och stort intresse gällande arkitektur, design och implementation. Du är en full stack developer med goda ledaregenskaper. 

Vi söker dig som har

 • akademisk utbildning inom IT
 • erfarenhet av systemutveckling inom Java EE
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. 

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

 • IntelliJ eller Eclipse
 • Applikationsservern JBoss
 • Bygg- och testverktyg, så som Jenkins
 • Angular
 • ITIL
 • pm3

 Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Du har ett systematiskt arbetssätt med förmåga ta initiativ och att nå resultat. Som person är du en ambitiös, ödmjuk och en kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med andra. För att trivas hos oss är du serviceinriktad, flexibel och trivs i en föränderlig organisation med skiftande arbetsuppgifter.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder

Ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar som ytterligare vässar Tullverkets förmåga att möjliggöra effektiv handel och brottsbekämpning. 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2019-483. 

Placeringsort: Luleå. 

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.  
 

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Paul Johansson, tel. 070-672 53 34 eller Maria Lockman, tel. 072-535 96 99. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S Ann-Louise Travehed, 0920-25 96 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den  1 sept 2019. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Referens

SE-2330313

Om företaget

Hos oss bidrar du till att göra skillnad i samhället!

Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt uppdrag är att ta in tull och andra avgifter för de varor som förs in och ut ur landet samt se till att in- och utförselreglerna följs. Tullverket ska också upptäcka, förhindra och utreda tullrelaterad brottslighet som till exempel smuggling av narkotika- dopingpreparat, alkohol, tobak och vapen. Vi förenklar det legala och förhindrar det illegala.

Utveckling och förändring för att möta framtiden är Tullverkets fokus de närmaste åren. Vi behöver stärka vår kompetens inom flera områden och gemensamt för alla områden är att du är med och gör skillnad i samhället. Oavsett vad du brinner för så har vi säkert något som passar just dig.

Antalet anställda på Tullverket är cirka 2 000. Vi verkar i hela landet, men har framför allt personal på de tre huvudorterna Stockholm, Göteborg och Malmö samt IT avdelning i Luleå.

Under år 2015 har Tullverket:
 • tagit in drygt 11 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
 • gjort 5 922 beslag av narkotika och dopningsmedel
 • genomfört 74 208 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
 • hanterat 6,4 miljoner deklarationer.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till