Jobbet Tullverket söker huvudinstruktör för konflikthantering har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Tullverket söker huvudinstruktör för konflikthantering publicerad av Tullverket

Heltidsanställd
Göteborg

Arbetsbeskrivning

Tullverket är en av Sveriges uppbördsmyndigheter och har till uppgift att ta in tull, skatter och andra avgifter. Tullverket är även en del i samhällets gränsskydd med uppgift att försvåra möjligheten att föra in varor och substanser som kan utgöra en fara för medborgarnas säkerhet, miljö och hälsa. Tullverkets uppdrag är att kontrollera varuflödet, säkerställa konkurrensneutral handel och bidra till ett säkert samhälle. Uppdraget genomförs av kompetenta och motiverade medarbetare i en effektiv, demokratisk och rättssäker verksamhet i ständig utveckling.

Tullverkets brottsbekämpning består huvudsakligen av verksamheterna gränsskydd, tullkriminal samt analys- och underrättelse och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Brottsbekämpningen i Tullverket är indelat i 4 geografiska områden, s.k. kompetenscenter. Vid varje kompetenscenter finns flera instruktörer och minst en huvudinstruktör för konflikthantering. Tullverkets konflikthantering utgår från polisens utbildningskoncept inom bastaktik, självskydd med kommunikation, OC, batong samt skytte, anpassade till Tullverkets verksamhet. I huvudinstruktörens uppgift ingår att planera, administrera och genomföra tränings- och utbildningsinsatser för det tulltjänstemän som har befogenhet att genomföra kontrollåtgärder och tillgripa tvångsmedel i sin yrkesutövning samt andra tjänstemän som bedöms kunna utsättas för hotfulla situationer i sitt arbete.

Vi söker nu en huvudinstruktör för konflikthantering med placering i Göteborg. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvudinstruktören har som huvudsaklig uppgift att:

 • I samråd med den operativa planeringssektionen planera, administrera, samordna, följa upp och genomföra tränings- och utbildningsinsatser inom konflikthantering.
 • Tillse att berörda tulltjänstemän uppnår Tullverkets uppsatt nivå för godkännande och mål för träningstid.
 • Hålla sig uppdaterad på lagar och interna regler inom området och ansvarar för att utbildningar bedrivs enligt gällande beslut, riktlinjer, inriktningar och att arbetet följer styrande regelverk.
 • Tillsammans med sakkunnig i konflikthantering och övriga instruktörer utveckla metoder och utbildning inom området.
 • Ansvara för externa kontakter i samband med genomförande av utbildningar.
 • Genomföra i övrigt förekommande arbetsuppgifter som bedöms vara relevanta för uppdraget.

Vi söker dig som har:   

 • instruktörsutbildning i polisiär konflikthantering, POLKON eller av polismyndigheten ordnad instruktörsutbildning i bastaktik, självskydd, OC, batong samt tjänstepistol
 • minst två års sammanhängande arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten
 • erfarenhet som instruktör inom konflikthantering
 • datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
 • svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:

 • arbetslivserfarenhet från brottsbekämpande myndighet
 • pedagogisk utbildning
 • erfarenhet av arbetstidsbestämmelser och arbetstidsplanering.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har pedagogiskt förmåga, är entusiasmerande och flexibel. Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme och har drivkraft.

Vidare är du stresstålig, handlingskraftig, självständig och ansvarstagande. Du är strukturerad och noggrann.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2019-945.

Vi tillämpar provanställning på sex månader.

Numeriskt/logiskt test/er kan komma att genomföras.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas.

Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tillträdesdag är den: 2020-03-01, men kan diskuteras.

För mer information och ansöka 

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Ingela Östmark 031-63 38 44. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86, och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 26:e januari 2020 (förlängd ansökningstid). Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Referens

SE-2437139

Om företaget

Hos oss bidrar du till att göra skillnad i samhället!

Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt uppdrag är att ta in tull och andra avgifter för de varor som förs in och ut ur landet samt se till att in- och utförselreglerna följs. Tullverket ska också upptäcka, förhindra och utreda tullrelaterad brottslighet som till exempel smuggling av narkotika- dopingpreparat, alkohol, tobak och vapen. Vi förenklar det legala och förhindrar det illegala.

Utveckling och förändring för att möta framtiden är Tullverkets fokus de närmaste åren. Vi behöver stärka vår kompetens inom flera områden och gemensamt för alla områden är att du är med och gör skillnad i samhället. Oavsett vad du brinner för så har vi säkert något som passar just dig.

Antalet anställda på Tullverket är cirka 2 000. Vi verkar i hela landet, men har framför allt personal på de tre huvudorterna Stockholm, Göteborg och Malmö samt IT avdelning i Luleå.

Under år 2015 har Tullverket:
 • tagit in drygt 11 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
 • gjort 5 922 beslag av narkotika och dopningsmedel
 • genomfört 74 208 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
 • hanterat 6,4 miljoner deklarationer.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till