Jobbet Tullverket söker en it-tekniker som brinner för it, teknik och service! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Tullverket söker en it-tekniker som brinner för it, teknik och service! publicerad av Tullverket

Sista ansökningsdag idag
Heltidsanställd
Göteborg

Arbetsbeskrivning

Tullverkets IT-avdelning består idag av ca 200 medarbetare i Luleå och med it-tekniker på några orter, bland annat i Göteborg. IT-avdelningen levererar tjänster inom många olika områden, allt ifrån infrastruktur till långsiktigt IT-strategiskt arbete. Vi levererar tjänster för två huvuddelar i Tullverkets verksamhet, brottsbekämpningen och handel.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara underhåll, felsökning, felanmälan, användarsupport,  beställningar/inköp, installation av hårdvara/mjukvara för olika typer av klientenheter som tex stationär/bärbar dator, mobiltelefoner, skrivare, konferensutrustning,  datatillbehör och annan teknisk utrustning. Vi arbetar med Microsoft Windows, Outlook, Skype och iOS. 

Arbetsuppgifterna utför du enskilt och/eller med kollegor i en liten arbetsgrupp. Du har dagliga kontakter med Tullverkets anställda som du ger support och service till, både på plats och via mail/telefon. Du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp vilket kräver att du har lätt för att samarbeta, hjälpa dina kollegor och ta ett delat ansvar för arbetets genomförande, utveckling och kvalitet. I arbetet ingår samarbete med vår IT-support och Drift i Luleå, samt med kollegor i andra regioner i Sverige.

Vi Vi söker dig som har:    

 • genomförd gymnasieutbildning inom IT, teknik eller motsvarande
 • minst två års arbetslivserfarenhet som användarstöd för datorer i Windowsmiljö. 
 • minst ett års arbetslivserfarenhet som användarstöd för mobiltelefoner, skrivare och/eller konferensutrustning. 
 • minst ett års arbetslivserfarenhet som användarstöd inom Windows 10, MS Office, Skype och/eller Outlook. 
 • flytande svenska i tal och skrift. Goda kunskaper engelska, i tal och skrift
 • svenskt körkort, lägst klass B för personbil, och erfarenhet av bilkörning
 • praktisk möjlighet att resa till orter i regionen, ibland med kort varsel, där resan utgår från placeringsorten med tjänstebil och med eventuell övernattning.
 • god fysik för arbete i arbetsmiljöer med olika förutsättningar, tex flytt av teknisk utrustning, tunga lyft, trånga utrymmen.

Samtliga krav på arbetslivserfarenheter ska vara förvärvade de tre senaste åren.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete i statlig myndighet eller offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper:

 • Hög drivkraft och stort engagemang att arbeta proaktivt, på egen hand eller tillsammans i arbetsgruppen.
 • Mycket god förmåga till service och problemlösning via personliga möten, telefon, mail för att lösa ärenden av varierande svårighetsgrad.
 • Ansvarstagande med stor förståelse för höga krav på säkerhet och sekretess.
 • Kunna agera flexibelt och snabbt då verksamheten i hög grad är händelsestyrd.
 • Vilja och intresse av att utveckla och förbättra verksamheten.
 • En lagspelare som ställer upp för kollegor, aktivt bidrar till gott arbetsklimat och tar delat ansvar för gruppens arbete. 

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt:

Referensnummer: PER 2020-45.

Placeringsort Göteborg. Ordinarie arbetsplats i Göteborg Spannmålsgatan. Kontoret kommer att flytta till Kruthusgatan under 2020. 

Bilkörning med tjänstebil ingår i tjänsten, både i Göteborg och till orter i regionen; bland annat Svinesund, Hån, Eda, Norgegränsen och i Norge. Resor till andra orter i Sverige kan förekomma. Resor kan innebära övernattning på annan ort och övertid. 

Arbetet är förlagt till vardagar, kontorsarbetstid. Övertid kan förekomma. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och inplacering i säkerhetsklass. Vi genomför även drogtest innan befattning tillsätts. 

Tjänsten kommer tillsättas snarast möjligt.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Susanne Åström, 076-941 15 86. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

DinDin ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning ska ha inkommit till Tullverket senast den 23:e februari 2020. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Referens

SE-2455531

Om företaget

Hos oss bidrar du till att göra skillnad i samhället!

Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt uppdrag är att ta in tull och andra avgifter för de varor som förs in och ut ur landet samt se till att in- och utförselreglerna följs. Tullverket ska också upptäcka, förhindra och utreda tullrelaterad brottslighet som till exempel smuggling av narkotika- dopingpreparat, alkohol, tobak och vapen. Vi förenklar det legala och förhindrar det illegala.

Utveckling och förändring för att möta framtiden är Tullverkets fokus de närmaste åren. Vi behöver stärka vår kompetens inom flera områden och gemensamt för alla områden är att du är med och gör skillnad i samhället. Oavsett vad du brinner för så har vi säkert något som passar just dig.

Antalet anställda på Tullverket är cirka 2 000. Vi verkar i hela landet, men har framför allt personal på de tre huvudorterna Stockholm, Göteborg och Malmö samt IT avdelning i Luleå.

Under år 2015 har Tullverket:
 • tagit in drygt 11 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
 • gjort 5 922 beslag av narkotika och dopningsmedel
 • genomfört 74 208 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
 • hanterat 6,4 miljoner deklarationer.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till