Jobbet Tullverket söker chef till processföringsenheten har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Tullverket söker chef till processföringsenheten publicerad av Tullverket

Heltidsanställd
Stockholm
3 ansökningar

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag? Tullverket bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle och erbjuder nu en möjlighet att som chef för processföringsenheten leda en enhet med bred kompetens och spännande arbetsuppgifter.

Processföringsenheten är en del av Tullverkets Rättsavdelning som är indelad i tre enheter, juridiska enheten, processföringsenheten och enheten för diarium och arkiv. Varje enhet leds av en enhetschef. Som enhetschef arbetar du även nära Tullverkets rättschef/chefsjurist som leder rättsavdelningen. Processföringsenheten har ca 10 medarbetare anställda i Stockholm och Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom  processföringsenheten hanteras de överklaganden mot Tullverkets beslut som förs i förvaltningsdomstol (exklusive upphandling), dvs. i huvudsak ärenden gällande tullagstiftning samt offentlighet och sekretess. Enheten hanterar även klagomål och skadeståndskrav mot Tullverket.

Som chef för enheten kommer du att ha ansvar för verksamhet, personal, ekonomi, förändringsledning och kommunikation. Du leder arbetet och ansvarar för att överklagandena hanteras på ett effektivt och rättssäkert sätt. Du ansvarar för att bedriva nödvändig utveckling av verksamhet och personal samt  skapa välfungerande kontaktytor mot verksamheten.

Den breda variationen av uppgifter i relation till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats.

Vi söker dig som har:

 • Jur. kand., juristexamen
 • minst 10 års relevant yrkeserfarenhet, inom de senaste 15 åren och erfarenhet av att identifiera, analysera och lösa komplexa rättsliga problem.
 • god kunskap och erfarenhet av förvaltningsrätt och förvaltningsprocessrätt
 • god kunskap i offentlighet och sekretess
 • erfarenhet av skadeståndsrätt
 • erfarenhet av EU-relaterat arbete
 • erfarenhet av tjänstgöring vid domstol
 • mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • mycket god kunskap i svenska och engelska
 • goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

 • ledarskapsutbildning
 • chefserfarenhet
 • erfarenhet av juridiskt arbete inom myndighet
 • tjänstgöring i överrätt
 • kunskap och erfarenhet av tullfrågor/skattefrågor.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god ledarförmåga och stort intresse för att leda och utveckla dina medarbetare och din verksamhet och skapa ett gott arbetsklimat på enheten.  Du har lätt för att samverka med andra enheter och skapa förtroende. Du har god förståelse för kraven i processföring och mycket god analytisk och stilistisk förmåga förenad med nödvändig noggrannhet.

Du ska ha kapacitet och intresse av att arbeta i ett brett spektrum av juridiska frågor och med personer med andra kompetenser. Du måste ha hög integritet, förmåga att fatta beslut och vara känd för att uppträda omdömesgillt. Målmedvetenhet och personlig drivkraft är också viktiga egenskaper.

Stor vikt kommer att fästats vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-711.

Placeringsort: Malmö eller Stockholm.

Chefen för den nya enheten kommer att ha visst resande till olika orter där Tullverket är verksamt.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister. 

Som ett led i tillsättningen kommer du att få genomföra chefstester.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Annika Jonsson, tel. 08-405 01 30. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21, för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 28:e oktober 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Referens

SE-2157715-1

Om företaget

Hos oss bidrar du till att göra skillnad i samhället!

Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vårt uppdrag är att ta in tull och andra avgifter för de varor som förs in och ut ur landet samt se till att in- och utförselreglerna följs. Tullverket ska också upptäcka, förhindra och utreda tullrelaterad brottslighet som till exempel smuggling av narkotika- dopingpreparat, alkohol, tobak och vapen. Vi förenklar det legala och förhindrar det illegala.

Utveckling och förändring för att möta framtiden är Tullverkets fokus de närmaste åren. Vi behöver stärka vår kompetens inom flera områden och gemensamt för alla områden är att du är med och gör skillnad i samhället. Oavsett vad du brinner för så har vi säkert något som passar just dig.

Antalet anställda på Tullverket är cirka 2 000. Vi verkar i hela landet, men har framför allt personal på de tre huvudorterna Stockholm, Göteborg och Malmö samt IT avdelning i Luleå.

Under år 2015 har Tullverket:
 • tagit in drygt 11 miljarder kronor i tull, skatt och andra avgifter
 • gjort 5 922 beslag av narkotika och dopningsmedel
 • genomfört 74 208 fysiska kontroller (t.ex. godskontroller, kontrollvisitationer och kontroller av resenärer)
 • hanterat 6,4 miljoner deklarationer.

Liknande jobb

Area Sales Manager Stockholm Mercuri Urval
Värvare för mänskliga rättigheter Stockholm Amnesty International
Verksamhetsutvecklare Stockholm Atea

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till