SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Treasury Manager jobb i Stockholm på Future Value

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Alla Jobb

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Treasury Manager på Future Value

Treasury Manager

Future Value Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. I våra anläggningar förädlar vi skogsråvara till klimatvänliga, högförädlade produkter såsom limträ, hyvlat, komponenter och KL-trä för byggande och boende på en global marknad. Vårt timmer har sitt ursprung i ansvarsfullt brukade skogar i några av världens bästa råvaruområden för barrträ. Vi säljer även bioprodukter såsom bark, flis och spån till kunder inom pappers- och massaindustrin samt till energiframställning.

Setra är ett aktiebolag som till 50 procent ägs av Sveaskog och 49,5 procent av skogsägarföreningen Mellanskog. Övriga 0,5 procent ägs av cirka 1 500 mindre aktieägare. I koncernen ingår dotterbolagen Setra Trävaror AB, Pyrocell samt Setra Wood Products. Setra har ca 800 anställda och omsätter ca 5,5 miljarder kronor. Omkring 70 procent av omsättningen utgörs av export till Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien och Australien. Läs mer på www.setragroup.com.


Till träindustriföretaget Setra Group AB söker vi nu en självgående och analytisk Treasury Manager med intresse för finansmarknaden. Som Treasury Manager kommer du självständigt att ansvara för bolagets treasuryområden, där fokus ligger på koncernens finansiering, finansiell riskhantering, kassa- och likviditetshantering samt valuta- och räntesäkring.

Setra Group AB är ett exportintensivt bolag som handlar i många valutor på en internationell marknad. Vi söker därför dig som har ett stort intresse av att övervaka och bedöma ekonomiska händelser i Sverige och omvärlden och förstå deras finansiella påverkan.

Rätt kandidat har en akademisk utbildning kombinerat av flera års relevant arbetslivserfarenhet inom corporate treasury eller bank. Du har en bred bas att stå på där du fått erfarenhet från olika delar av treasury som valutahantering, finansiering, cash management och finansiella risker. Då rollen kommer ha flera kontaktytor, både internt och externt, är svenska och engelska ett krav.

För att lyckas i rollen krävs en hög personlig integritet där du kan utmana och ifrågasätta samt har ett intresse för processförbättring och omvärldsbevakning. Du vill göra skillnad och kan med din erfarenhet och analytiska förmåga dra slutsatser av komplex information och hitta sätt att effektivisera processerna. Som person är du samarbetsvillig, har en hög energinivå och en positiv attityd. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och är van att knyta nya kontakter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvarig för bolagets likviditetsplanering samt hantering av kassaflödet.
  • Ansvarig för valutasäkringar och valutaprognoser.
  • Delaktig i finansieringsfrågor för koncernen.
  • Omvärldsbevakning och dess påverkan på koncernens finansiella flöden.
  • Delaktig i koncernens modell för elhandel/säkringar samt ansvarig för handel med utsläppsrätter.
  • Ansvarig för diverse externa och interna rapporter.
  • Administrationsansvarig för treasury system.
  • Driva utveckling och förbättringsprojekt inom funktionen.

Rollen rapporterar till CFO och är placerad på Setras huvudkontor i Solna med möjlighet att arbeta till viss del på distans.  

I denna rekrytering samarbetar Setra Group med Future Value. Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta Lisa Eriksson på [ Link removed ] alternativt 076 525 67 17.

Varmt välkommen med din ansökan!

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: futurevalue2345