Jobbet Transportföretagen söker arbetsrättsjurist har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Transportföretagen söker arbetsrättsjurist publicerad av Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Jobbet utgår om 7 dagar
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta tillsammans med de främsta arbetsrättsjuristerna, bli en central del av svensk arbetsmarknad och stödja våra medlemsföretag i deras vardag?

Om tjänsten

Just nu söker vi en arbetsrättsjurist. Din viktigaste uppgift blir att bistå våra medlemmar med rådgivning och förhandling inom det arbetsrättsliga området. Vi arbetar nära våra medlemsföretag vilket ställer höga krav på såväl social förmåga, som din förmåga att snabbt sätta sig in i deras verksamheter och utmaningar.

Transportföretagen tecknar cirka 60 kollektivavtal inom transportnäringen. Du får som erfaren arbetsrättsjurist ett eget avtalsansvar, vilket innebär att du ansvarar för att utveckla avtalen under bland annat avtalsförhandlingarna. Vi håller även ett stort antal utbildningar i arbetsrätt för våra medlemsföretag. Som arbetsrättsjurist kommer du att göra rättsutredningar och sitta med i partsgemensamma arbetsgrupper för att arbeta fram lösningar när så krävs. Arbetsuppgifterna är med andra ord omväxlande och med ett stort eget ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det förekommer resor i arbetet, huvudsakligen inom Sverige.

Vilka är vi?

Transportföretagen är en organisation inom Svensk Näringsliv. Vi är transportnäringens arbetsgivar- och branschorganisation, som parallellt med den arbetsrättsliga verksamheten arbetar med att påverka branschens förutsättningar. Transportföretagen är en kunskapsorganisation där helheten består av vår gemensamma kompetens. Kompetensutveckling och kompetensöverföring är därför grundpelare i vår verksamhet. Vi strävar efter att vara ett sammansvetsat arbetslag där våra olika verksamhetsdelar stödjer varandra.

Som arbetsrättsjurist kommer du att ingå i ett arbetslag om cirka 40 förhandlare/arbetsrättsjurister som samarbetar och hjälper varandra för att ge våra medlemsföretag den bästa servicen. Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm.

Vem är du

Du har en juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, domstol, förbund eller bolag med inriktning mot arbetsrätt. Har du dessutom erfarenhet av förhandlingsarbete är det meriterande. Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du trivs att arbeta självständigt som en del av ett större team. Du är duktig på att skapa relationer och gillar att samarbeta. Du är dessutom skicklig i att formulera dig väl på svenska, både i tal och skrift. Gärna även på engelska. Du är pedagogisk och kan förklara hur komplex juridisk lagstiftning ska tillämpas i praktiken.

Du erbjuds

Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö. Du blir en del av ett team med kunniga och engagerade kollegor. Vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Vi tillämpar kollektivavtalsvillkor samt erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transportföretagen med Jurek. Då tjänsten ska tillsättas snarast kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40. Välkommen med din ansökan snarast via www.jurek.se

Om verksamheten

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation. I våra nio förbund ingår drygt 9 700 medlemsföretag som tillsammans har cirka 221 000 anställda. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige. www.transportforetagen.se/


Referens

004C4CC922B54B1E9F9CAA5FF95AD843

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till