Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Transportchef Bålsta till Dagab Inköp & Logistik jobb i Uppsala på Needo

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Transportchef Bålsta till Dagab Inköp & Logistik på Needo

Transportchef Bålsta till Dagab Inköp & Logistik

Needo Uppsala, Uppsala län Heltid

Om Dagab Inköp & Logistik

Dagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment till inköp. I Bålsta nordväst om Stockholm bygger Dagab ett 100 000 m2 stort logistikcenter. Anläggningen blir högautomatiserad och anpassad för att leverera mat och andra varor till omkring 10 miljoner människor.

Det mest centrala för Dagabs framgång är de anställda som bygger och arbetar i verksamheten. Logistikcentret kommer vara i drift 2023, och verksamheten kommer vila på goda värderingar för jord, människa och samhälle – något som genomsyrar allt ifrån deras sortimentsutveckling och transport till hur man agerar mot dess medarbetare.

Din roll som Transportchef Bålsta

I rollen som Transportchef har du en viktig och central del i att bygga upp transportverksamheten i det nya logistikcentret, Bålsta. Under det första året arbetar du aktivt med den stora förflyttningen mot det nya logistikcentret genom att skapa en ny driftsorganisation och samverka med transporthubbar som ingår i region Nord. Som Transportchef säkerställer du att det finns transportresurser i form av medarbetare, inhyrd personal och fysiska resurser. Detta innefattar även egna- och inhyrda chaufförer, fordon, rangering samt verkstadsdepå för mindre reparationer och servicebilar.

När driftsättningen närmar sig fokuserar du på att leda och fördela arbetet inom den operativa verksamheten i Bålsta. I rollen har du direktrapporterande första linjens chefer där du ansvarar för arbetsmiljö, budget och resultat. Att coacha och leda andra chefer är därav en viktig del av din vardag. Som Transportchef hos Dagab har du en central, varierande och bred roll där du dagligen ställs inför situationer som både är komplexa och utmanande. Kontaktytorna är många och tempot är högt. Det övergripande målet med verksamheten är att ständigt optimera varuflödet för att skapa de absolut bästa förutsättningarna för butiker, externa kunder samt koncernen i stort.

Inom koncernen är det värdedrivna ledarskapet av största vikt, där du i din roll ansvarar för att leverera värde genom att verksamheten bedrivs effektivt utifrån budget och fastställda nyckeltal. Du strävar efter att arbeta med ständiga förbättringar med puls och prestationstavlor som nära hjälpmedel.

Din roll som Transportchef innefattar även att:

 • Utveckla och säkerställa att området transport är anpassad för nya logistikcentret
 • Ansvara för Omni-lager som inkluderar e-handelsleveranser
 • Ständigt utveckla, effektivisera & kvalitetssäkra verksamheten
 • Arbeta för en god samverkan i samtliga gränssnitt för organisationen, exempelvis Lager, Butikssupport, HR, Säkerhet, Fastighet, butiker m.m.
 • Säkerställa en god arbetsmiljö och hälsa för medarbetarna
 • Ansvara för prestation, kompetens- och ledarutveckling

Dina kvalifikationer

 • Du har flera års erfarenhet av att arbeta inom transport, distribution och logistik
 • Du är en bra ledare och coach som inspirerar din organisation samt får individen att utvecklas
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska
 • Körkort B
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom logistik för dagligvaruhandeln
 • Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, logistik eller liknande

För att lyckas i rollen som Transportchef trivs du med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är självgående i ditt arbete men har även en förmåga att driva dig själv och dina medarbetare mot uppsatta mål samt att skapa en god laganda. Vidare är du både ödmjuk och ansvarstagande i allt du tar dig för och har därtill en god analytisk förmåga.

Vad Dagab Inköp & Logistik erbjuder dig

Hos Axfood och Dagab finns det goda möjligheter till att växa för rätt person. Du kommer bli erbjuden en helt unik möjlighet att vara med och skapa morgondagens samt marknadens bästa logistiklösning! Du blir del av en långsiktig arbetsplats där man arbetar och värdesätter sina anställda. Här erbjuds du en roll med stor möjlighet att utveckla Dagabs uppdrag och möjliggöra Axfoods fortsatta framgång inom dagligvaruhandeln samtidigt som du accelererar din personliga utveckling.

Övrigt

Start: januari 2022, alternativt enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid 100%
Plats: Bålsta, Håbo kommun
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Transportchef Bålsta till Dagab Inköp & Logistik intressant? Urvalet sker löpande, så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: needo66284