Jobbet Transport- och logistikadministratör till internationellt företag har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Transport- och logistikadministratör till internationellt företag publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av hur många gods som skickas varje dag och hur arbetet innan, under tiden och efter ser ut? Fortsätt då läs om din möjlighet till att axla en roll som ansvarig över skeppningar och allt vad det innebär. Om du har en utbildning inom transport, logistik eller spedition kan detta vara först steget i din karriär.

Academic Work söker en transport- och logistikadministratör till ett internationellt företag stationerat i Västerås. Här blir du en del av en affärsenhet inom företaget som levererar stationer, systemlösningar och service för transmissions- och distributionsanläggningar. Enhetens kunder finns välden över och är kraftbolag, industrier och andra företag som behöver anslutas till kraftnät. Du kommer att tillhöra ett team på sju personer som karaktäriseras av en positiv stämning där alla hjälps åt med högt till lågt. I rollen kommer du även att jobba nära projektledarna, projektteamen samt logistikfunktion vilket öppnar upp möjligheten att knyta många viktiga kontakter.

Arbetstiderna följer kontorstider, 8-17, med möjlighet till flex.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framöver. Kunden ser långsiktig på denna tjänst och förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet finns det goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget. Även chans till anställning direkt hos kunden finns för rätt person.

Kandidatprofil

Som transport- och logistikadministratör kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att utveckla och säkerställa ett bra samarbete mellan logistikavdelningen och berörda enheter och deras projekt. Du kommer att jobba i flera olika projekt parallellt med att ordna skeppningar och detta ställer även höga krav på att ha en kontinuerlig dialog med projektledare samt inköpsansvariga för projekten. Du ansvarar således för att få information om projekten som ska levereras, avropa det samt göra leverantörspacklistor etc. När godset är klart bokas frakter och beroende på vart godset ska skeppas och vad godset är kan tillägg som transporttillstånd, betalningssäkerhet och tullfrågor tillkomma.

Rollen som transport- och logistikadministratör är en nyckelroll som kommer att stötta enheterna i frågor kopplade till transport och logistik som exempelvis genomförande, tull, legala krav, L/C och kontraktskrav samt försäkringsärenden. För att se om allt stämmer kontrolleras allt i SAP.

Du kommer till exempel att:

* Vara logistikrepresentant i projektmöten
* Utifrån projekt- och inköpsplan ta fram en övergripande skeppningsplan för projekten samt samla in och utfärda skeppningsdokumentation och säkerställa kvaliteten på dokumentationen
* Hålla berörda i projekten informerade om skeppningsstatus

Tjänsten passar dig som trivs i en miljö där problemlösning är en del av vardagen och arbetsuppgifterna varierar från dag till dag beroende på projekt. Framöver kan det vara aktuellt för dig som är intresserad att specialisera sig inom områden som tullfrågor, skeppningsfrågor etc. Tack vare det breda samarbetet kan det även finnas även möjlighet att jobba inom andra divisioner på företaget.

* Har en utbildning i transport, logistik eller spedition
* Har kunskaper i Officepaketet
* Behärskar både svenska och engelska då båda språken använda i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du

* Har jobbat inom projekt
* Har kunskaper i SAP

Som person är du självgående och kan ta ett stort eget ansvar samtidigt som du gärna arbetar i team. Du har fokus på kvalitet och bidrar gärna till ständiga förbättringar av processerna och arbetssättet. Kommunikation är en av dina styrkor och du ser positivt på vad denna tjänst kan erbjuda gällande samarbeten, kommunikation och kontaktskapade. Oavsett om det är ett litet relä eller 600 kubikmeter gods som ska skeppas tar du dig an uppgiften med glädje och ser inga problem som inte kan lösas.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Februari/mars eller tidigare enligt överenskommelse
* Omfattning: 6 månader, med god möjlighet till förlängning
* Lön: Enligt överenskommelse
* Placering: Västerås
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Referens

15019715-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till