Jobbet Tillsynsarkivarie sökes för tillsvidareanställning! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Tillsynsarkivarie sökes för tillsvidareanställning! publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Som tillsynsarkivarie arbetar du med att bedriva tillsyn och ge råd och utbildningar för att skapa god följsamhet av arkivlagen med tillhörande styrdokument. På så vis skapas transparens och sökbarhet samt trygg förvaring av allmänna handlingar på kort och lång sikt.

Malmö stad befinner sig i en intressant förändringsperiod från den pappersbaserade förvaltningen till den digitala. I detta har Stadsarkivet en viktig roll med att skapa rutiner och system som möjliggör digitalt långtidslagring och god sökbarhet. Detta möjliggörs bland annat genom god kommunikation och samarbete med kollegor i staden inom bland annat arkiv, ärendehantering och IT.

Vid Malmö Stadsarkiv arbetar vi flexibelt och många olika arbetsuppgifter kommer att förekomma förutom tillsyn och råd. Varje vecka kommer du besvara ärenden – förfrågningar i vårt material, inklusive arkiv med sekretessreglerad information.

Vi turas om med att bemanna den publika ytan och möter där Malmöbor med många olika frågor, både rörande arkiv, bibliotek och andra frågor som rör vår breda verksamhet.

Vid leveranser av både digitala och analoga bestånd ska dessa granskas och i vissa fall ska registrerings/förteckningsarbeten genomföras. I detta kan du komma att involveras vilket ger berikande insikter som utvecklar tillsynen.Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen från arkivvetenskaplig utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
  • Minst 3 års erfarenhet från arbete med arkiv inom offentlig förvaltning
  • Förmåga att uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning inom juridik eller systemvetenskap 
  • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsbaserad arkivredovisning, riksarkivets föreskrifter, dataskyddsförordningen och offentlighets- och/eller sekretesslagen
  • Erfarenhet av att ha arbetat med e-arkivfrågor, diarieföring
  • Erfarenhet av att hålla i utbildningar
  • Kunskaper i ytterligare något av malmös stora språk


För att lyckas väl i uppdraget ser vi att du behöver vara pedagogisk och tycka det är roligt att lära ut. Vi ser också att du behöver vara serviceinriktad, professionell, noggrann, nyfiken och analytisk samt ha förmåga att jobba både självständigt och i samarbete med andra.Om arbetsplatsen

Malmö Stadsarkiv är en av kulturförvaltningens sju avdelningar. Här finns arkiv från stadens förvaltningar och från statliga myndigheter med verksamhet i Malmö men också stora samlingar av privat-, förenings- och företagsarkiv. Stadsarkivet förvarar en viktig del av kulturarvet och ger besökare rätt att ta del av unika handlingar som speglar gångna tiders Malmö. Här finns handlingar från myndigheter och enskilda personer från medeltiden och framåt. Huvuduppgiften för avdelningen är att se till att det gemensamma kulturarvet bevaras och att det är tillgängligt för allmänheten.

Stadsarkivet är organiserat i fyra enheter och denna tjänst kommer att vara förlagd till enheten för tillsyn och arkivvård. På enheten arbetar vi med att tillsyna kommunens förvaltningar och bolag och på så vis jobba för att få in ordnade och sökbara arkiv. Leveransfunktionen för analoga leveranser ligger på enheten oavsett om det gäller statligt, kommunalt eller privat/enskilt material. Enheten är navet för Stadsarkivets hantering av förfrågningar i arkivmaterialet. Registratur, telefon och ämbetsbiblioteket sköts av enheten.

Kulturförvaltningen, bestående av sju avdelningar varav Malmö stadsarkiv är en av dem, svarar för stadens övergripande planering inom kultursektorn. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?


Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: I januari eller enligt överenskommelseÖvrigt

Viss helg- och kvällstjänstgöring ingår i tjänsten.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Referens

20202015

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till