Jobbet Teknisk säljare inom materialteknik har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Teknisk säljare inom materialteknik publicerad av Skill

Heltidsanställd
Linköping
2 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Vi söker dig som vill bli en del av vårt säljteam, ansvarig för försäljningen inom området ”Surface Composite & Polymer”, ett område där framtida möjligheter för nya tillämpningar synes närmast oändliga….. Den tekniska utvecklingen liksom strävan efter energisnålare alternativ gör att efterfrågan på mer lättviktiga material än metaller är hög, inte minst inom fordonsindustrin. Efterfrågan och utvecklingen inom komposit- och polymera material är därför stor. Ett annat område där teknikutvecklingen går mycket snabbt är 3D-printing, inte minst i polymera material. I takt med att användningsområdet för 3D-tekniken går från prototyp- till serietillverkning ökar behovet av att utvärdera printat material. Vårt specialistkunnande inom det materialtekniska området gör oss till en värdefull speaking partner till våra kunder genom en produkts hela livscykel, från utveckling, provning och verifiering, till avveckling.

Om företaget
Element Materials Technology erbjuder oberoende ackrediterad provning, utredning och utbildning inom material- och processteknik. Vi har djup teknisk expertis inom våra verksamhetsområden som består av bl.a. metalliska material, polymera material, driv- och smörjmedel samt oförstörande provning. Våra kunder finns inom flera segment såsom flyg-, försvarsindustri, petrokemi samt inom energi och transportsektorn, framförallt i norden men även globalt. Vi är 120 anställda och finns i Linköping, Nyköping och Karlskoga. Över 30 års erfarenhet har gjort Element till ett välrenommerat företag och vi söker ständigt nya vägar för att överträffa våra kunders behov och förväntningar. Element Materials Technology Group utgör en av världens främsta resurser inom den globala TIC-sektorn, Testing, Inspection & Certification. Den svenska verksamheten ingår i divisionen Calibration & Testing Nordics. Huvudkontoret finns i Linköping och vi är idag totalt ca 500 medarbetare fördelade på 6 länder.

Dina arbetsuppgifter
För oss är det oerhört viktigt att ha en hög närvaro i branschen för att därigenom skapa kännedom om vår kompetens samt få insikt i kundens problemställningar. Att bygga relationer med relevanta beslutsfattare och att ses som en kunnig partner är centralt för vår affärsmässiga framgång. Rollen i korthet:
•Ansvar för ett antal befintliga nyckelkunder vilka vi vill att du utvecklar på ett professionellt och strukturerat sätt
•Identifiera och bearbeta morgondagens potentiella storkunder
•Närvaro i relevanta branschnätverk
•Offert- och avtalsarbete Som stöd har du en gedigen digital marknadsföring via vår ägare Elements kanaler, ett inflöde av leads från vår Customer Service samt det strategiska arbete som görs inom Element och som du själv är en del av. Din administration gör du i vårt CRM system Dynamics. Vi förväntar oss att du har en mycket hög närvaro hos kund och jobbar proaktivt i ditt säljarbete. Du kommer arbeta nära vår leveransorganisation bestående av tekniska specialister, Customer Service samt dina närmaste kollegor. Som teknisk säljare ingår du i ett säljteam med 5 personer och ni kommer tillsammans vara en viktig del av det förnyelsearbete som just nu sker inom bolaget.

Din profil
Ditt säljarbete kännetecknas av struktur och proaktivitet vilket skapar förutsättningar för en hög aktivitetsnivå och stor kund och marknadsnärvaro. Som säljare är du en lyssnare, du är nyfiken och har en god förmåga att identifiera nya möjligheter hos kunden. Det är av största vikt att du är en stark relationsbyggare, många av våra kunder har vi mycket långa relationer till och du behöver också gilla att knyta nya kontakter. Du har ett starkt driv att åstadkomma resultat och stimuleras av att din prestation mäts och premieras. Du ska ha flerårig erfarenhet från teknisk tjänsteförsäljning med dokumenterat goda resultat. Vi vill helst att du har en akademisk ingenjörsexamen, den ger dig den tekniska grundförståelsen som du behöver för att lyckas i rollen. I rollen ingår resor (max 75%) framförallt inom landet och med tyngdpunkt på Syd- och Mellansverige. Vi erbjuder en dynamisk roll i ett företag som befinner sig i en mycket spännande förändringsfas. Som komplement till din erfarenhet kommer du få den kompetensutveckling du behöver för att lyckas i rollen hos oss. Vi välkomnar dig att ansöka till vårt team!

Ansökningsförfarande
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på Skill, Lena Johansson på 0708-52 32 36. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Referens

3614

Liknande jobb

Operativ inköpare till Veoneer! Linköping Academic Work
Microsoft BI utvecklare - se hit Linköping Framtiden

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till