Jobbet Teknisk chef till Pipelife har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Teknisk chef till Pipelife publicerad av Effektiv

Full-Time
Herrljunga

Arbetsbeskrivning


Nu erbjuder vi dig en utvecklande roll på ett stabilt bolag i en internationell miljö, där du kommer driva den tekniska utvecklingen framåt. Vi söker en teknisk chef till Pipelife!

Om vår kund
Pipelife Sverige AB är Sveriges ledande tillverkare inom plaströrsbranschen. Våra produkter används inom bland annat kommunalteknik, jord- och skogsbruk, inomhusavlopp samt kabelkanalisation. Vi är drygt 250 anställda och omsatte 2019 över en miljard SEK. Förutom försäljning i Sverige exporterar vi till flertalet av de europeiska länderna till externa och interna kunder.
Vi har fabriksenheter i Ljung (Herrljunga kommun) och Ölsremma (Tranemo kommun). Pipelife ingår i Wienerberger-koncernen med säte i Wien. Gruppen har en omsättning på drygt 3 miljarder EUR. Läs mer om oss på www.pipelife.se

Dina arbetsuppgifter
I rollen som teknisk chef hos Pipelife har du det övergripande ansvaret för de tekniska frågorna. Du utarbetar långtidsplaner utifrån företagets strategi. Gör långtidsprognoser och ansvarar för Capex-hanteringen samt leder och genomför beslutade investeringar. Du kommer driva och ansvara för att planera och installera nya maskiner och linjer.
Rollen innebär ett tvärfunktionellt samarbete när det gäller implementering av nya produkter samt utveckling av befintliga processer.

Ditt ansvarsområde innefattar bland annat:
• Personal- och budgetansvar för den tekniska avdelningen
• Ansvar för att produktkvaliteten kontrolleras och följs upp
• Utveckling, optimering och effektivisering inom det tekniska området
Rollen inbegriper nära samverkan med många kontaktytor, såsom produktion, marknad och övriga intressenter inom koncernenen, nationellt och internationellt. Du delar din tid mellan fabrikerna i Ljung och Ölsremma och rapporterar till Operational Manager.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom den tillverkande industrin. Vi ser att du har erfarenhet av en internationell miljö och har du dessutom erfarenhet av plastindustrin ser vi det som meriterande. Du har en mycket god teknisk kompetens och tidigare erfarenhet av att leda personal.
Som person har du ett förtroendeingivande och ansvarstagande sätt med ett stort tekniskt intresse. Du kommunicerar framgångsrikt till olika individer såväl internt som externt, vilket leder till goda och långsiktiga relationer. Ditt arbetssätt karaktäriseras av struktur och initiativtagande tillsammans med ett tydligt eget driv. Utveckling och effektivisering är dina ledord och du är lika duktig på att finna förbättringsåtgärder som att implementera dessa.
Vi erbjuder dig en utvecklande roll på ett stabilt, dynamiskt och lönsamt bolag. Här får du chans att växa hos en platt organisation med nära till beslut. Du kommer i allra högsta grad bidra till en förnyelseprocess som innefattar framsteg inom den tekniska utvecklingen och implementering av industri 4.0.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande och sista ansökningsdag är den 1 november. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Gabriella Albertsson, [ Email address blocked ] eller Marie Wikström, [ Email address blocked ]

Om oss
Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.

Referens

2182

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till