Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Technical Sales and Application Specialist jobb i Lund på Tech Talents

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Technical Sales and Application Specialist på Tech Talents

Technical Sales and Application Specialist

Tech Talents Lund, Skåne län Heltid
Om uppdraget

Till Serstech söker vi nu en teknisk sälj- och applikationsspecialist med en vana och/eller ett intresse av att jobba i gränslandet mellan R&D och försäljning. Du blir en del av det globala tekniska säljteamet på åtta personer som ansvarar för utbildning och utveckling av Serstech partners samt slutanvändare inom hårdvara och mjukvara. Som Technical Sales/Application Specialist har du många kontaktytor där du arbetar i en kund- och partnersupport drivande roll. Tjänsten innebär att du utbildar och levererar vetenskapligt, tekniskt material till partners, R&D, sälj- och kvalitetsavdelningen både före och efter försäljning.

Du blir en viktig pusselbit för Serstech utveckling. Här ges chansen till att arbeta på ett innovativt bolag med en stark produktportfölj på en växande marknad. Din arbetsplats präglas av en företagskultur med en öppenhet av prestigelösa, kompetenta och hjälpsamma kollegor i en platt organisation. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Lund, men då du träffar kunder och partners globalt förekommer utlandsresor ett par dagar i månaden.

Arbetsuppgifter

I din roll som Technical Sales/Application Specialist ansvarar du för tekniskt försäljningsrelaterade aktiviteter innehållande utbildning och produktdemos i såväl digitala som fysiska forum. Du representerar Serstech vid bl.a. internationella mässor där du planerar, förbereder samt skapar utbildnings- och tekniskt supportmaterial, presentationer och videos.

Vidare innebär tjänsten att:

•        Supportera med teknisk dokumentation vid upphandlingar, applikationsdetaljerade beskrivningar och konkurrentövervakning.

•        Ansvara för att uppnå företagets tekniska försäljningsmål som inkluderar aktiviteter, risker och kostnader.

•        Utveckla och utbilda partners tekniska färdigheter

•        Hantera felsökning

Om företaget

Serstech AB utvecklar och tillverkar instrument för att identifiera okända kemiska ämnen och programvara som ansluter ett eller flera instrument och sensorer till en systemlösning. Kunderna är huvudsakligen inom säkerhetsbranschen, inklusive polismyndigheter, tullorganisationer, räddningstjänst, bombgrupper och Hazmat-team. Produkterna används för att identifiera narkotika, sprängämnen och andra farliga ämnen runt om i världen.

Med både R&D och produktion i Sverige är Serstech ett verkligt svenskt företag med kärnvärden som öppenhet, ärlighet och en personlig inställning till affärer. Under det senaste decenniet har Serstech utvecklat avancerad teknik som har potential att förändra den konservativa säkerhetsindustrin och expandera till andra områden. Serstechs kontor ligger i Lund och företaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på serstech.com

Vi söker dig som

Tjänsten som Technical Sales/Application Specialist passar dig med ett djupt tekniskt intresse och en god service- och kommunikationsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en säljsupporterande roll mot slutkunder och samarbetspartners. Till en fördel har du en relevant högskole-eller universitetsexamen inom kemi/teknik, dock ej något krav då vi i denna rekrytering lägger stor vikt på din tekniska erfarenhet och personliga lämplighet.

Vidare har du

•        B-körkort

•        Är flytande i engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet från en liknande roll i en högteknologisk miljö.

För att lyckas i rollen är du lyhörd, kund- och lösningsorienterad samt besitter ett öppet samt nyfiket intresse av att utveckla såväl dig själv som dina samarbeten. Som person har du ett driv av att utveckla bolaget, har en positiv attityd och är en flexibel lagspelare som gillar nya ansvarsområden. Du trivs med att hålla presentationer för publik samt kan fatta snabba beslut på egen hand medan du diskuterar med kunder och partners. Vidare är du en bra lyssnare med en utmärkt förmåga att upprätthålla värdeskapande relationer. Din förståelse för kundernas behov för du med din goda kommunikationsförmåga vidare till R&D.

Om oss

Tech Talents är ett dotterbolag till Vinnergi AB och ingår i en större koncern. Huvudägare är Sobro AB, en engagerad och långsiktig ägarpartner. Genom affärsglädje, fokus på företagskultur och medarbetare samt tydliga målsättningar är de med och bygger våra lönsamma företag med god tillväxt och bestående värden. Läs gärna mer om oss här! 

Övrig information

Startdatum: Omgående, enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Lund

Serstech har i denna rekrytering valt att samarbeta med Tech Talents. Frågor och ansökningar besvaras av ansvarig rekryterare Lina Beaman, [ Link removed ] Urval och intervjuer kommer att ske löpande.  

Låter detta som tjänsten för dig? Varmt välkommen med din ansökan

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: techtalents274