Jobbet Technical Operations Engineer inom förnyelsebar energi i börsbolag har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Technical Operations Engineer inom förnyelsebar energi i börsbolag publicerad av Poolia

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Poolia söker för rekrytering till BayWa r.e. Scandinavia AB i Malmö en analytisk och proaktiv Technical Operations Engineer. Tjänsten är en ny befattning underställd Team Leader Förvaltning.

Vill du vara med och påverka den pågående energiomställningen och arbeta i ett framgångsrikt och växande företag inom förnyelsebar energi? Vill du vara en del av en global börsnoterad koncern? Bolaget i Malmö befinner sig i en expansiv fas med pågående byggnation av vindbruksprojekt överstigande 130 MW och har nya projekt som skall initieras samt en ökad fokusering inom service/eftermarknad och asset management.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten
Du erbjuds en utvecklande och utmanande tjänst i en internationell miljö.

Som Technical Operations Engineer kommer du främst att arbeta med:

• Driftövervaka vindbruksparker under vår förvaltning för identifiering av driftstörningar. Driftövervakningen genomförs i samarbete med vårt centraliserade 24/7 kontrollcenter;

• Analysera och dokumentera driftsstörningar samt andra relevanta händelser och aktiviteter;

• Hantera kontakten med våra olika service-/tjänsteleverantörer för koordinering av åtgärder med målet att minimera driftsstörningar och upprätthålla en god status för respektive vindbrukspark;

• Planera proaktiva åtgärder med målet att långsiktig maximera vindbruksparkernas energiproduktion;

• Rapportera löpande till olika interna och externa intressenter;

• Genomföra olika analyser med avseende på vindbruksparkernas drift;

• Bidra i utvecklingen av analysverktyg för utvärdering av drift och prestanda med målet att långsiktigt maximera vindbruksparkernas energiproduktion;

• Bidra i utvecklingen och förbättringen av metoder för best practise och benchmarking

Vem är du?
Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör inom elektro, maskin, energi eller industriell ekonomi alternativt att du har annan för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning.

Du har minst 1-2 års relevant arbetslivserfarenhet från energi- eller fastighetsbranschen alternativt från annan relevant bransch. Har du tidigare erfarenhet av förnyelsebar energi, högspänningsnät och/eller IT/digitalisering är det meriterande vad det gäller service, underhåll och asset management.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Tjänsten kräver goda Microsoft Office-kunskaper, särskilt i Excel, Word och Power Point. Har du tidigare arbetat med SCADA-system är det en fördel.

Som person är du analytisk och strukturerad. Du är också proaktiv och engagerad. Vidare är du drivande och har förmågan att hitta lösningar på utmanande problem. Du är även orädd, nyfiken och ”kunskapstörstande”. Tjänsten förutsätter att du är kommunikativ, relationsskapande, intressentorienterad och en teamspelare.

Vi ser det som värdefullt om du har ett stort intresse för energimarknaderna och en internationell erfarenhet i en mångkulturell miljö.

B-körkort krävs för tjänsten.

Om verksamheten
BayWa r.e. renewable energy GmbH är ett företag med global verksamhet inriktad på utveckling och förvaltning av förnybar energi med fokus på vind- och solenergi. Huvudkontoret ligger i München och koncernen sysselsätter mer än 2 000 personer med kontor i Europa, USA, Asien och Australien. Det ultimata moderbolaget är BayWa AG som omsätter över 16 miljarder EUR och har mer än 18 000 anställda över hela världen. En av BayWa r.e.’s viktigaste strategiska riktlinjer för 2020 är att öka och internationalisera kärnverksamheten samtidigt som kapitalbehovet optimeras.

BayWa r.e. Scandinavia AB har den operativa ledningen i utvecklingen av långsiktig och hållbar tillväxt på de nordiska och baltiska marknaderna och har under de senaste åren utvecklat och sålt mer än 130 MW vindprojekt i södra Sverige som för närvarande håller på att byggas och sedermera skall förvaltas. BayWa r.e. Scandinavia AB behöver nu förstärkning till vårt förvaltningsteam i form av en Technical Operation Manager som kommer att spela en viktig roll i framgången på de nordiska och baltiska marknaderna.

Läs mer på nordic.baywa-re.com/sv/

Referens

57503

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till