Jobbet Tech lead till Axis.com har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Tech lead till Axis.com publicerad av Axis Communications

Jobbet utgår om 6 dagar
Heltid
Sweden - Lund

Arbetsbeskrivning

Referensnummer: 2330

Axis kanske?
Axis vilka då? Och varför ska man till oss? Bra frågor. Egentligen är vi bäst på att vara världsledande. Det har vi varit flera gånger på väldigt olika sätt. För länge sedan var vi bäst på att få skrivare att fungera bra. Idag är vi i stället världsledande på säkerhets- och övervakningskameror, men gör också vad vi tycker är världens bästa nätverkade högtalare. Vi gick från att vara ingen i vår nya bransch till att dominera den globalt på mindre än tio år. Det har gjort att vi har lärt oss vad som krävs för att vinna. Att alla hjärnor på bolaget behövs. Att hela tiden lära oss nya saker. Att det som var sant igår inte är sant i morgon.

Vår webb www.axis.com är ett centralt eko-system för information och affärsdrivande processer som rör alla delar av bolaget. Varje dag har vi ungefär 25 000 besökare och vi är 15 personer i webbteamet som jobbar med allt från UX/design till utveckling, testning och kopplingar till interna system.

Vad går jobbet ut på?
Vi behöver din hjälp att hålla ihop de tekniska delarna som tillsammans formar axis.com. Den består av ett par Drupal-instanser, en Wordpress-instans och ett flertal stödsystem. Vi kodar i PHP (Drupal och Symphony) och Javascript och i botten finns MySQL-databaser. Linux och Mac är de miljöer vi jobbar i och vi använder Ansible för deployment. Vi vill att du har en tech-plan för hur våra plattformar ska förändras och förbättras och att du håller ihop en arkitektur för dem (lifetime management) samt tar ansvar för hela systemkartan och hur den ska förbättras/förenklas. Din uppgift är att vara en brygga mellan verksamheten och utvecklingsteamet. Du ska representera (de interna) beställarnas behov när du definierar teamets arbete, samtidigt som du ska representera teamets arbete i diskussioner med beställarna.

I uppgifterna kommer det ingå att föreslå tekniska lösningar på olika (interna) beställares önskemål, estimera arbete, samt äga SLA-mål och performance-KPIer för axis.com. Tillsammans med produktionsledaren kommer du planera arbetet. I vardagen kommer du stötta dina kollegor i deras utveckling, både tekniskt genomförande, men framförallt också facilitera att de fortsätter växa i kompetens. Eftersom vi följer ISO 27001 kommer du också ha koll på att vi följer processerna och driva en förbättringsagenda för dem.

Vem är du?
Vi tror att du har flera års erfarenhet av jobbet som tech-lead eller motsvarande. Du är väl insatt i webbteknik och är/var troligtvis utvecklare själv. Att du är van att ha ett affärsperspektiv på helhet och är van i rollen mellan beställare och teknik. Du har eventuellt jobbat i rollen som systemarkitekt tidigare med ansvar för en större systemkarta. Viktigt är också förmågan att planera sin egen tid samt vara en engagerad ledare. Du har ett fantastiskt team att samarbeta med, vi är totalt 9 utvecklare (7 killar, 2 tjejer) och alla är certifierade i Drupal.

I teamet pratar vi oftast engelska på möten, och svenska eller engelska däremellan. Din närmsta chef är Liselott Lading, Manager Web & Business Integrations.

Hur är det att arbeta på Axis?
På Axis är stämningen god och hjärtlig. Vi väntar oss att du är duktig och vill väl. Och att du gillar att arbeta med andra tänkare som också bygger framtiden. Därför ska du inte bli förvånad när du märker att nyutexade sida vid sida med seniora är med och formar våra framtida strategier eller att personer från världens alla hörn möts vid fikat. Vår viktigaste tillgång är att alla är bra på att samarbeta. Idéer uppstår överallt och alla är välkomna med sina bidrag. För oss är det viktigt att våga vara kreativa och innovativa överallt. Inom sälj. Inom IT. Inom finans. Det gör att den som gillar att påverka och vill knuffa vår värld lite mer i rätt riktning kommer att kunna hitta hem hos oss.

Men tro inte på våra ord kom och intervjua oss!
Axis är ett öppet, medvetet och samhällsengagerat företag. Därför är våra anställningsprocesser lite annorlunda än vad du kanske är van vid. De är lika mycket till för dig så att du kan bilda dig en uppfattning om nya kollegor, chef och kultur på bolaget. När allt kommer omkring så ska vi trivas ihop. Ett tips inför en intervju är därför att du funderar vad du vill veta mer om så att vi kan hjälpa dig få svar.

Leveransgaranti!
Kan man ha anställningsannonser med leveransgaranti? Vi vet inte, men vi tänkte försöka. Det betyder dessvärre inte att vi kan lova att alla får jobb. Men det betyder att du kan räkna med att få svar från oss så fort vi kan inom bara några arbetsdagar lovar vi att du hör av oss. Vi kanske inte vågar lova att du får svar på allt direkt, men vi lovar i alla fall att du snabbt ska få veta vad som händer! Intervjuer kommer att hållas löpande under annonsens period, vi väntar inte nödvändigtvis till annonsens slutdatum.

Referens

2101145

Om företaget

Ständigt nyskapande

Axis är marknadsledare inom nätverksvideo. Vi uppfann världens första nätverkskamera 1996, och har allt sedan dess varit innovatörer inom videoövervakning. Vi har givit miljontals människor över hela världen ökad säkerhet och bidragit till att uppfylla det växande behovet av en smartare och säkrare värld.

Med hjälp av 75 000 partner i 179 länder har vi levererat en rad banbrytande produkter och många branschgenombrott. Och vi ser fram emot att bana väg för många fler.

Liknande jobb

Kalkyl-Inköp-Planering till SMA Syd Malmö Xllnc advice recruitment AB
Testingenjör New Business Product Test Lund Axis Communications
Projektchef till BCA Entreprenad Malmö Xllnc advice recruitment AB
Entreprenadingenjör till växande bolag i Malmö Malmö Xllnc advice recruitment AB
Kalkylator/ entreprenadingenjör Malmö Xllnc advice recruitment AB
Frontend-utvecklare Malmö Xllnc advice recruitment AB
Legal Counsel to Alfa Laval Group Legal Lund Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Mätingenjör till PK Road Lund StudentConsulting
Sjuksköterska till KRA Malmö Malmö Stad
Omsorgspedagog till LSS-boende Malmö Malmö Stad
Låstekniker Kristianstad Wikan Personal AB
Truckförare Kristianstad Wikan Personal AB
Ekonomiassistent till PEAB Ängelholm Academic Work
.Net-utvecklare åt produktutvecklingsföretag Lund Nigel Frank International
Säljare Elgiganten Phonehouse Väla Ödåkra Elgiganten AB
Säljare Elgiganten Phonehouse Hässleholm Elgiganten AB
Säljare Elgiganten Phonehouse C4 Shopping Kristianstad Elgiganten AB

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till