Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Team Manager Data & Insights till Alektum Group i Göteborg jobb i Göteborg på Alektum Group AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Team Manager Data & Insights till Alektum Group i Göteborg på Alektum Group AB

Team Manager Data & Insights till Alektum Group i Göteborg

Alektum Group AB Göteborg, Västra Götalands län Heltid


arbetsbeskrivning.

Är du en sann dataentusiast som förstår värdet av att jobba affärs- och fakta/insiktsdrivet? Har du en förmåga att se igenom databruset där andra kan ha svårt att hitta mönster? Vill du omsätta det i en roll där du får sätta Business Intelligence och dataanalys på kartan i en organisation som ser just affärs- och faktabaserat arbete som en av sina största framtidssatsningar? 

Läs vidare om rollen som Team Manager till nya avdelningen Data & Insights till Alektum Group! 

Alektum Group fortsätter sin tillväxtresa och vill nu därför utöka sin IT-organisation med en ny avdelning som kommer att kallas Data & Insights. Avdelningens viktigaste uppgift kommer att vara att stötta verksamheten med verktyg och underlag för dataanalys, så att organisationen i sin tur kan fatta de bästa möjliga affärsdrivna besluten som möjligt.


ansvarsområde.

Som Team Manager för Data & Insights kommer du att ha en nyckelroll i att driva Alektum  Groups samlade Business Intelligence gentemot hela organisationen - därför du även kommer att ha rollen som Produktägare för området. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att säkerställa standarder och best practice för datahantering, datalagring och ett effektivt insiktsarbete. Idag används flera olika system som datakällor och ett utav dina viktigaste uppdrag kommer vara att utarbeta en gemensam analysplattform så att data kan tolkas på ett enhetligt sätt.

Till din hjälp har du ett kunnigt och självgående team bestående av två Data Scientists och en Performance Analyst, som du kommer att ha personalansvar för. Som Team Manager ansvarar du för att driva teamet framåt och hjälpa till att prioritera arbetsplaner för alla teammedlemmar för att i sin tur möta verksamhetens behov.

Arbetsuppgifter:
 • Leda utvecklingen av Business Intelligence och automatiserad rapportering
 • Hjälpa organisationen med insikter för att möjliggöra effektivt beslutsfattande
 • Säkerställa integritet och kvalité av affärsdata och best practice i samtliga dataområden
 • Säkerställa att information som lagras i verksamheten möjliggör effektiv Business Intelligence och finansiell rapportering
 • Leda Data & Insights-teamet och säkerställa att tekniska affärskrav möts
 • Följa upp performance management genom att sätta KPI:s, följa upp och komma med förbättringsförslag utifrån identifierade utvecklingsområden


kvalifikationer.

 • Flera års erfarenhet av Database- eller Insights Management i en stor organisation, där du byggt upp förståelse för hur data lagras
 • Kunskaper i data warehousing och visualisering
 • God förståelse för machine learning-tekniker och algoritmer så som k-NN, Naive Bayes, SVM, Decision Forests etc
 • Erfarenhet i data science-verktyg som R, Weka, NumPy, MatLab, SPSS
 • Avancerade kunskaper i T-SQL

På det personliga planet är du analytisk med ett affärsorienterat förhållningssätt och en förmåga att tänka strategiskt. Du har en proaktiv och lösningsorienterad inställning i ditt ledarskap och med en inbyggd förmåga och vilja av att utveckla team. Du kan förklara komplexa områden inom datalagring och datahantering på ett sätt som blir lättförståeligt för andra och är med andra ord lite av en kommunikativ fena. Sist men inte minst har du förmågan att på ett engagerat sätt driva på frågan om data och insikter i organisationen.


ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Technologies. Registrera din ansökan via www.randstad.se/technologies. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Victoria Åhl - [ Email address blocked ] - Vi går igenom ansökningar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta alltså inte med att söka! 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201370572