Jobbet Tax Accountant sökes till Sandvik, Stockholm har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Tax Accountant sökes till Sandvik, Stockholm publicerad av Meritmind

Jobbet utgår om 6 dagar
Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning

För att stärka avdelningen Group Tax inom Group Finance söker vi nu en Tax Accountant. Vill du vara med och hjälpa oss att förbättra våra processer och stötta våra koncernbolag i skattefrågor? Som Tax Accountant ingår du i ett team som ansvarar för alla skatterelaterade frågor inom Sandvikkoncernen. Du är aktiv i bokslutsarbetet med att granska skatt och stötta de omkring 45 svenska koncernbolagen. Det här är en roll med många kontaktytor, du arbetar nära Swedish Tax Manager och andra delar av Group Tax samt har löpande kontakt med redovisningsteamen i de svenska bolagen och den svenska centrala redovisningsgruppen. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Stockholm, alternativt kan du välja att sitta i Sandviken, och du kommer att rapportera till Head of International Tax.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Granskning av kvartals- och årsbokslut
 • Granskning av inkomstdeklarationer
 • Stötta de svenska bolagen i koncernen, med bl a
  • koncernbidragsplanering och övriga skatteåtgärder kring bokslut
  • utbildning
  • skatteberäkningar och skatterapportering
 • Kontakt med externa revisorer
 • Arbeta med förbättringsarbete gällande processer och rutiner
 • Hålla sig uppdaterad av vad övriga Group Tax gör och hur det påverkar de svenska bolagens skatteposition
 • Hålla sig uppdaterad på förändringar i skattelagstiftning

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som Tax Accountant söker vi dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och minst 3 års erfarenhet av en liknande redovisningsroll med skatterapportering, redovisning av skatt och skatteberäkningar.  Helst ser vi att du har en motsvarande roll idag, men annan lämplig bakgrund kan vara att du har arbetat som Group Financial Controller alternativt Redovisningsansvarig som inrapporterande i en koncern. Du är trygg med dina redovisningskunskaper och har god kunskap om koncernredovisning enligt IFRS och redovisning i legal enhet enligt K3. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Eftersom rollen har många kontaktytor och du kommer att stötta och utbilda andra, är det viktigt att vara bra på att samarbeta och kunna förmedla sitt budskap på ett pedagogiskt sätt. Vi ser också att du är analytisk, noggrann och kan hantera en miljö där förutsättningar regelmässigt förändras i takt med nya regelverk och förändringar inom koncernen. Hos Sandvik är det högt i tak och den vi söker är både serviceminded och flexibel, men du är också trygg nog att stå på dig och ifrågasätta när så krävs.

Vad erbjuder Sandvik
Sandvik har en lång historia av att bedriva ansvarsfulla affärer och detta genomsyrar alla våra verksamheter och det har haft stor inverkan på företagets globala framgång. Välkommen till en spännande, internationell och förvärvsintensiv miljö. Vi tror på en mix mellan arbete, familj och fritidsintressen och vill gärna stödja våra medarbetare i det. Sandvik är vidare ett företag med en öppen kultur, som aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och integration. Tjänsten innebär också några resor i månaden mellan Sandviken och Stockholm.

Placeringsort: Stockholm


Om Sandvik
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2019 omkring 40 000 anställda och en försäljning på ca 100 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

Referens

REC-4108244

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till