Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Talent Acquisition Partner till Exeger jobb i på Home of Recruitment

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Talent Acquisition Partner till Exeger på Home of Recruitment

Talent Acquisition Partner till Exeger

Home of Recruitment Heltid

Nu söker ett spännande techbolag med en unik produkt en Talent Acquistion Partner! Vill du vara en del av missionen "To touch the lives of a billion people"? 

Exeger jobbar med ny teknik och forskning inom förnybar energi. Deras unika solceller omvandlar alla former av ljus till elkraft för att förbättra vardagen, oavsett var du befinner dig. Exempelvis har man inlett samarbeten med bolag som Urbanista och Adidas – och de första produkterna släpps i höst. Tänk att kunna ladda dina hörlurar samtidigt som du bär dem, enbart med hjälp av dagsljuset? Exeger arbetar därmed med kunder och partners på toppnivå för att skapa produkter med oändlig energi, vilket gör människors liv enklare samtidigt som man minimerar påverkan på vår miljö. I år fick Exeger välförtjänt ta emot priset för “The Europan inventor awards” från The European Patent Office (EPO). 

Exeger växer snabbt och under de kommande åren har man en utmanande tillväxtplan. Man har redan börjat bygga ett TA-team inhouse, och du blir en del av denna viktiga utvecklingsresa. Exeger behöver en TA Partner som har en stark passion och trivs i en snabb och föränderlig miljö. Rekrytering är en av Exegers främsta prioriteringar och som TA Partner ansvarar du för såväl operativ rekrytering såväl som utvecklings- och strategifrågor. 

Hur ser rollen ut? 

Som TA arbetar du både strategiskt och operativt - med allt från strategisk kompetensförsörjning till att operativt hantera hela rekryteringsprocessen från sourcing till tillsättningAtt hitta rätt kompetens innebär ibland att du behöver leta globalt, andra gånger är det en annan typ av roll där kandidatmarknaden ser helt annorlunda ut. Du kommer att tillsammans med dina kollegor utveckla rekryteringsprocesserna, stötta och utbilda organisationen och vara den som tillsammans med dina TA-kollegor ansvarar för att Exeger arbetar på ett modernt och datadrivet sätt. Du kommer att analysera verksamhetens behov och ta fram prognoser för kommande rekryteringar. I den här rollen har du även ett särskilt ansvar för Employer Branding, på en operativ såväl som strategisk nivå. Employer Branding hos Exeger innebär inte att delta i studentmässor, utan framför allt hitta helt andra vägar att attrahera de specialister som vi kommer att behöva framåt i vår tillväxtresa. 

 Teamet 

Du rapporterar till HR-chefen och har ett par TA-kollegor. Som team delar vi kunskap och stöttar varandra i olika projekt, även om vi alla har egna fokusområden och ansvarsområden. Eftersom teamet är nytt är arbetssätt och ansvarsområden något som du är med och påverkar. Exeger sitter centralt vid KTH och har även unikt nog produktionen på plats intill kontoret. 

  Vi söker dig som känner igen dig i följande:  

För att lyckas i denna roll tror vi att du har arbetat flera år i en liknande roll, förmodligen från en inhouseroll i en snabbväxande verksamhet. Du har arbetat med hela rekryteringsprocessen från attraktion och sourcing till tillsättning för roller som exempelvis ingenjörer, tech eller liknande roller. Du har också viss erfarenhet av att arbeta med Employer branding på både strategisk och operativ nivå. Om du har arbetat i en internationell miljö är det ett plus. Du är datadriven och van vid att jobba proaktivt. Du är flytande i svenska och talar och skriver mycket bra engelska. 

Du brinner för mångfald & inkludering och arbetar för att rekryteringsprocesserna blir inkluderande och kandidatvänliga. Att samarbeta med många olika parter såsom rekryterande chefer såväl som externa leverantörer uppskattar du. 

Hur söker du rollen? 

Jag som har fått förmånen att hjälpa Exeger med den här viktiga rekryteringen heter Carola Streng Holgersson och jobbar på HOME of Recruitment. Du söker jobbet snabbt och enkelt genom att svara på några få frågor och bifoga din LinkedIn-profil (eller CV om du föredrar). Senast den 24 september vill jag ha din ansökan. [ Link removed ]  söker du till tjänsten. Jag kan inte ta emot din ansökan via mail, och jag önskar inte något personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat i hela processen och det ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Självklart är det viktigt att du som kandidat får göra din bedömning, så jag svarar gärna på frågor och kommer göra mitt bästa för att du ska känna dig uppdaterad genom processen. Enklast når du mig via [ Link removed ] , du kan även prova att ringa om du föredrar det:  

Jag ser fram emot att få ta del av din [ Link removed ] ! 

OM EXEGER 

Exeger is a Swedish company with a unique solar cell technology that converts all forms of light into electrical energy. With its resilient and flexible design, the material named Powerfoyle can be seamlessly integrated into all products that benefit from being self-powered. Powerfoyle can enhance any consumer electronic product it’s integrated into with extended or even eternal battery life, putting the power of cutting-edge solar technology directly into the hands of consumers. By revolutionizing the perception of available energy, Exeger makes products both smarter and more sustainable – with the vision to touch the everyday lives of a billion people. 

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 51