Jobbet Systemförvaltare IT har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Systemförvaltare IT publicerad av Trafikförvaltningen

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Trafikförvaltningens verksamhet kräver idag mer och fler komplexa IT-lösningar. IT är ett stöd i vår interna verksamhet men också en förutsättning för att trafiken med system och IT-utrustning för exempelvis radio, trafikledning, försäljning, asset management, trafikinformation och trygghet ska fungera.

Sektion Leverans på avdelning IT ansvarar för att leverera och förvalta trafiknära IT-system, dess tillhörande utrustningar, infrastruktursystem och tjänster i enlighet med fastställda servicenivåer, budgeterad kostnad både till interna och externa intressenter. IT leverans är, liksom Trafikförvaltningen i stort, en renodlad beställarorganisation.

Sektion leverans består av fyra grupper; IT-Trafikstöd, IT-Trafikinformation, Gemensamma tjänster och IT- Ekonomi & Intäkter.

I din roll som Förvaltningsledare tillhör du gruppen IT-Trafikstöd som består av 14 förvaltare. Gruppens ansvar är att säkerställa hög kvalitet och tillgänglighet av Trafikavdelningens IT-stöd inom exempelvis asset management, eldrift, ärendehantering, fastighetsövervakning samt tillträde.


Om tjänsten

I rollen som Förvaltningsledare ansvarar du tillsammans med IT- Arkitekter inom området för att skapa en gemensam stabil och långsiktig leverans av . Du är delaktig i att driva verksamhetens behov av systemförändringar vilket innebär att fånga in verksamhetens krav, ta fram icke-funktionella krav och driva vidareutveckling i samverkan med systemleverantörer.

Som förvaltningsledare är du ansvarig för den löpande dialogen med leverantörer samt att följa upp dessa mot ingångna avtal och säkerställer att ditt system följer de lagar och regler som gäller inom området. I ditt dagliga arbete ingår uppföljning av incidenter, åtgärder, ändringshantering och releaseplanering.

Arbete med förvaltningsplan och rapportering av utfall av denna liksom att säkerställa att relevant dokumentation av systemet finns uppdaterad ligger inom ditt ansvarsområde. Du ansvarar även för budgetering och löpande ekonomisk uppföljning av IT-leveransen inom ditt område.


Att jobba hos oss

Vårt uppdrag – den gemensamma resan. Att jobba på trafikförvaltningen, verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet, innebär att du bidrar till Stockholms samhällsutveckling tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Din insats gör skillnad i en organisation som ligger i framkant inom miljö och hållbarhet.

Våra värderingar är öppenhet, kompetens, pålitlighet och samverkan. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.


Vem är du?

Vi söker dig med akademisk bakgrund och erfarenhet av systemförvaltning. Du drivs av att arbeta med IT ur ett verksamhetsperspektiv, med en tydlig koppling till hur IT kan bidra till att uppnå verksamhetens mål.

I din roll har du en förmåga att driva, strukturera och planera ditt arbete. Trafikförvaltningen är en föränderlig organisation och du lockas av möjligheten att få en bred kompetens och ett helhetsperspektiv i din roll. Som person har du hög social kompetens och förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt. Du är bra på att samarbeta och har en positiv och prestigelös inställning. Vana av att arbeta i en beställarorganisation där systemutvecklingen helt eller delvis varit utlagd till externa parter samt erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.

Din bakgrund:

•Dokumenterade kunskaper i PM3 eller annan etablerad förvaltningsmodell

•Erfarenhet av budgetering, ekonomisk uppföljning och prognostisering

•Erfarenhet av avtalshantering och avtalsuppuppföljning

•Erfarenhet av att dokumentera teknisk miljö

•Erfarenhet av förändringshantering

•Erfarenhet av att kravställning, främst icke funktionella krav

•Livscykelhantering


Information och ansökan

Har du frågor eller funderingar? I denna rekrytering samarbetar vi med Harvey Nash. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Gustavsson, sara.gustavsson@harveynash.se eller Oscar Ankarcrona, oscar.ankarcrona@harveynash.se. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Sista datum för ansökan är 30 november. Ansök redan i dag eftersom intervjuer kommer att ske löpande. Vi ser fram emot din ansökan!


Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO. tfn 08 686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 070 786 18 88


Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.


Referens

165935

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till