Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Systemförvaltare / lönespecialist till Schibsted Sverige AB jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Systemförvaltare / lönespecialist till Schibsted Sverige AB på Poolia

Systemförvaltare / lönespecialist till Schibsted Sverige AB

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Är du en serviceinriktad och systemkunnig lönespecialist som söker en ny utmaning där du får kombinera dina färdigheter inom löneadministration och systemförvaltning? Vill du arbeta tillsammans med trevliga och erfarna kollegor i en fartfylld miljö där förändring och utveckling genomsyrar vardagen? Då kan detta vara jobbet för dig!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i centrala Stockholm. Tillträde önskas snarast enligt överenskommelse. Observera att urval och intervjuer kommer att ske i augusti. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Du erbjuds en spännande och omväxlande roll som inkluderar både systemförvaltning och löneadministration. Ett lönesystemsbyte kommer att ske inom kort och här blir du en viktig länk mellan löneavdelningen och systemleverantören. Lönefunktionen på Schibsted Sverige AB tillhör HR Operations & Transformation. Teamet, som består av sju medarbetare, hanterar ca 1800 löner för tjänstemän och journalister för koncernens svenska bolag.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som systemförvaltare ansvarar du för att driva, underhålla och vidareutveckla lönesystemet som för närvarande är HR-plus 6. Implementeringen av HR-plus 8 är planerad till början av 2022 där du givetvis kommer att vara involverad. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat den löpande driften såsom ansvar för uppgraderingar, tester, månatliga lönekörningar, semester-/årsskifteshantering samt felanmälningar till systemleverantören. Du fungerar som superuser och support till övriga lönespecialister.

Utöver detta arbetar du operativt med hela löneprocessen för ett antal bolag och anställda. Du hanterar alla sedvanliga löneadministrativa uppgifter inklusive utlägg och reseräkningar, förmånsbeskattning, förmånsbilar, arbetsgivarintyg m.m. Därtill rapporterar du pensioner och andra statistikuppgifter till berörda myndigheter samt bistår HR Business Partners, chefer och medarbetare i olika frågeställningar kring lön och kollektivavtal.

Tillsammans med dina lönekollegor bidrar du aktivt till en kontinuerlig utveckling och kvalitetssäkring av löneprocesser, arbetssätt och rutiner på avdelningen.

Vem är du?
Vi söker dig med en relevant påbyggnadsutbildning inom lön och flera års erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration. Vi tror att du arbetar som systemförvaltare eller systemspecialist idag, alternativt ser det som ditt nästa steg då du har ett stort intresse och förståelse för lönesystem. Systemkunskap i HR-Plus är meriterande. God vana av att tolka olika kollektivavtal och att hålla dig uppdaterad inom löneområdet är en förutsättning. För denna tjänst måste du kunna uttrycka dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter en utpräglad samarbetsförmåga med en hjälpsam och prestigelös inställning som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är noggrann med ett strukturerat arbetssätt och är van att hantera deadlines i stundtals högt tempo. Du tar stort eget ansvar, driver ditt arbete framåt och trivs med att ta en aktiv roll inom ditt område. Vi tror att du gillar att utvecklas och utmanas och har lätt för att se mönster och samband för att kunna analysera problem och göra rationella bedömningar. Självklart hanterar du information och frågeställningar inom lön med hög integritet och gott omdöme.

Om verksamheten
Schibsted är en familj av digitala varumärken som har en stark position i Norden och mer är 5 000 anställda. Miljontals människor interagerar med våra företag varje dag på våra ledande marknadsplatser som Blocket, Finn och Oikotie, genom mediehus som Svenska Dagbladet, Aftonbladet och VG och när de använder smarta digitala tjänster som Lendo. Vi hjälper också nya lovande företag att växa. Vår gemensamma mission ”to empower people in their daily lives” kommer från vårt media-arv och från en historia präglad av mod att förändra. När vi är som bäst är vi en stark och orädd kraft som driver förändringar för att bidra till ett samhälle byggt på tillit och öppenhet.

 

Rekommenderade jobb

Systemförvaltare / lönespecialist till Schibsted Sverige AB
Poolia Stockholm Heltid
Löneadministratör till Timrå
Poolia Timrå Heltidsanställd
HR Generalist/Junior HR BP till Sitowise Sverige
Jurek Rekrytering & Bemanning AB Stockholm Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60278