Jobbet Systemadministratör med tekniska utmaningar har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Systemadministratör med tekniska utmaningar publicerad av Skill

Heltidsanställd
Linköping

Arbetsbeskrivning


Serverhallen på simulatorcentralen är fylld med teknik och kraft likt något en sällan ser och infrastrukturen utvecklas hela tiden för optimerad datorkraft. Designen av datormiljön gör det möjligt att skapa världens främsta simulatorer och nu har du chans att vara med och utveckla den.

Om företaget
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Sektionen Datorsystem ansvarar för datorsystem till simulatorer och stödsystem för Gripen. Sektionen arbetar nära övriga sektioner inom område Simulatorer, Träning och Support där datorsystemen ingår i de simulatorer och tekniska- taktiska stödsystem som levereras till svenska och utländska kunder. Ett varierande och utmanande arbete med samlad kompetens inom systemdesign, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Övriga tjänster inom sektionen är utvärdering, utprovning, anskaffning och anpassning av nya systemkomponenter. Sektionen är nu inne i en expansiv fas med målsättningen att bygga upp datormiljöer med såväl hårdvara, mjukvara som olika mjukvaruapplikationer på såväl Windows, Linux och Solaris-plattformar för den svenska och brasilianska kunden

Dina arbetsuppgifter
Som systemadministratör på simulatorcentralen är du med i hela livscykeln av datormiljön från koncept, krav och utveckling till test, uppbyggnad och drift. Du kommer delaktigt följa teknikens utveckling och möjliggöra implementation av nya funktioner i flygplanssimulatorerna. I teamet har ni en härlig variation av kompetensnivå med gemenskap i teknikintresse och god vilja. Simulatorerna används till allt från att testa nya funktioner och ny mjukvara till att träna tekniker och piloter. Detta ställer krav på en ständig utveckling av simulatorerna vilket i sin tur innebär att datorsystemen, utan undantag, måste hålla högsta tekniska nivå samt kontinuerligt driftas och utvecklas. Tjänsten är förlagd i Linköping Tannefors men för dig som är intresserad finns det goda möjligheter till tjänsteresor och att arbeta utomlands.

Din profil
Du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet samt har arbetat med systemadministration av datormiljöer. Du är van vid att felsöka, konfigurera och underhålla datorer, nätverk och brandväggar. Vi ser det som positivt om du har jobbat med fritidsprojekt inom nätverksanslutningar, servrar eller har liknande intresse. Du är väl bekant med: -Administration av Unix-system RHEL och Solaris -Konfigurationshantering så som CF Engine och SaltStack -Infrastrukturtjänster så som Kerberos, LDAP, DNS -IT-säkerhet gällande kryptering, brandväggar etc. -Nätverk, routing, switchar Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.

Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Ida Thidblom, 013-32 94 16 alt. ida.thidblom@skill.se eller Alexandr Karlsson, 013-4732068 alt. alexandra.karlsson@skill.se

Referens

3915

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till