Jobbet Svetsingenjör till Westinghouse har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svetsingenjör till Westinghouse publicerad av Norén & Lindholm

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Enheten för Svets & Provning ansvarar för bränslefabrikens svetsprocesser samt förstörande och oförstörande provning av produkter för utveckling, kvalificering och produktion. Detta innefattar bland annat processutveckling och kvalificering av processer inom svets och oförstörande provning (OFP) samt utbildning och tillsynsverksamhet. Enheten för Svets & Provning består idag av ett team på 15 personer och ansvarar även för autoklav- och metallografilaboratorium.

Arbetet
Som svetsingenjör får du en nyckelroll i samordning och support av svetsverksamheten inom tillverkningen på bränslefabriken.
Dina ansvarsområden är att

  • identifiera, utföra och dokumentera utvecklings- och kvalificeringsarbeten inom svetsprocesser
  • ge daglig support till fabrikens tillverkningsenheter i form av utbildning, processuppföljning och problemlösning
  • bedöma den tekniska relevansen i tillverkningen och granska produktionsstyrningsunderlag
  •  ta fram förutsättningar och genomföra processförsök i syfte att säkerställa att kvalitetskrav uppfylls förmedla förutsättningar till produktionspersonalen och vid behov utbilda berörd personal
  • förklara och redogöra för kunder och myndigheter för arbetet och de tekniska övervägandena som ligger till grund för verksamhetens tillverkningsprocesser
  • stötta den dagliga produktionen med problemlösning vid eventuella driftavvikelser

Vem är du
För att trivas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för tillverkning och svetsningsprocesser. Du är noggrann, strukturerad, analytisk och pedagogisk. Du är en öppen person som har lätt att samarbeta med andra och tycker om att utbilda och dela med dig av din kunskap. Du har gott omdöme och en förståelse för kvalitetskrav samtidigt som du är lösningsorienterad och drivande.

Kvalifikationer
Du har en ingenjörs- eller doktorsexamen inom material via t ex maskin, fysik, kemi eller materialteknik samt flerårig arbetslivserfarenhet från tillverkningsindustrin, gärna i en roll med materialteknisk inriktning. Du är certifierad enligt IWE/IWT (som svetsingenjör/svetstekniker) eller har motsvarande kompetens tack vare gedigen erfarenhet inom svetsteknik. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda såväl muntligen som skriftligen. Erfarenhet av tillverkningsindustri, helst med materialteknisk inriktning och från kärnkraftsindustrin är meriterande. Erfarenhet av arbete med kvalitetsledningssystem, t.ex. SS-EN ISO 3834, är starkt meriterande.

Avtalsområde
Denna tjänst tillhör Teknikavtalet SI/Unionen/Ledarna

Westinghouse Electric Company är pionjär inom kärnkraftsteknologi och har 10 000 medarbetare i 19 länder. Westinghouse teknik ligger till grund för närmare hälften av världens kommersiella kärnkraftverk i drift och idag bygger vi även flera nya reaktorer.

Vår svenska verksamhet grundades 1969 och integrerades i Westinghousekoncernen år 2000. Idag levererar vi kärnbränsle samt produkter och tjänster inom automation, underhåll, provning och avveckling för kunder runt om i världen. I Sverige är vi ca 900 medarbetare i Västerås och Täby. Läs gärna mer om oss på www.westinghousenuclear.com/sweden.

Vill du jobba i en spännande högteknologisk bransch och samtidigt bidra till ett bättre klimat? Då är detta något för dig!

Låter detta intressant för dig? Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan senast 30 augusti. Frågor om tjänsten besvaras från 12 augusti av Lisa Tojkander hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88. Urval och intervjuer påbörjas efter 12 augusti.

Är du intresserad av tjänsten men saknar CV? Med endast mobilen kan du snabbt och enkelt påbörja din ansökan via vår snabbansökan. Visa ditt intresse så är chansen större att jobbet blir ditt!

Välkommen!

Referens

norenlindholm2003

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till