Jobbet Svenska kraftnät söker verksjurist med inriktning på mark- och miljörätt har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svenska kraftnät söker verksjurist med inriktning på mark- och miljörätt publicerad av Svenska Kraftnät

Jobbet utgår om 2 dagar
Heltidsanställd
Sundbyberg

Arbetsbeskrivning

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Det händer mycket inom elbranschen i Sverige. Tranmissionsnätet behöver moderniseras för att kunna möta samhällets ökade behov av el, energiomställningen och klimatmålen. Dessutom börjar många ledningar närma sig slutet av sin livslängd och behöver förnyas. Därför pågår och initieras för närvarande många infrastrukturprojekt inom Svenska kraftnät. Svenska kraftnät bedriver också ett aktivt hållbarhetsarbete med visionen att vara ledande för en hållbar och säker elförsörjning. Att vara del av detta arbete vill du inte missa!

Idag arbetar två jurister på Svenska kraftnäts Juridikenhet med rådgivning till verksamheten i mark- och miljörättsliga frågor. Den tilltagande mängden projekt i kombination med alltmer komplexa mark- och miljörättsliga prövningar innebär att efterfrågan på miljörättslig rådgivning ökar kraftigt och i snabb takt. Även behovet av styrning inom strategiskt viktiga mark- och miljörättsliga frågor har ökat. Därför behöver vi nu rekrytera ytterligare erfaren miljörättsjurist.

Närmare om tjänsten och dina arbetsuppgifter

I den aktuella rollen som verksjurist ska du stödja verksamheten, huvudsakligen projekten, med juridiska bedömningar, främst inom mark- och miljörätt. Arbetet innebär juridiskt stöd till verksamheten vid framtagande av olika ansökningar som innefattar mark- och miljörättsliga överväganden. Det innebär också stöd vid prövningar av ersättningar och prövningar enligt plan- och bygglagen. Arbetet kan även innefatta mark- och miljörättsliga frågor inom ramen för bl.a. verkets roll som elberedskapsmyndighet, tillsynsvägledare inom dammsäkerhet och inom ramen för arbetet med den nationella planen för omprövning av vattenkraften m.m.

Stort fokus ligger på att identifiera och ge vägledning i strategiskt viktiga och/eller juridiskt oklara frågor. Vidare inkluderar arbetet att ta fram underlag för domstolsprocesser, remissyttranden, medverka i utvecklingsprojekt och i verksamhetens arbete med olika mallar inom mark- och miljöområdet.

Arbetet kommer även att omfatta andra rättsområden, såsom förvaltningsrätt och avtalsrätt.    

Tjänsten ligger på enhet Juridik, som idag består av 19 personer varav 8 är verksjurister. Rekrytering till ytterligare tre nytillsatta tjänster, varav två verksjurister, pågår. Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund

Du har en Juris kandidatexamen eller en juristexamen.

Vidare skall du ha:

  • minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete från domstol, kommun eller annan myndighet, advokatbyrå eller företag
  • ha god erfarenhet av kvalificerat miljörättsligt arbete
  • ha erfarenhet av arbete med juridik avseende åtkomst till fastighet
  • kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du också har:

  • Arbetat med eller inom elbranschen
  • Erfarenhet av miljöprövningar, särskilt ansökningar om linjekoncession, miljötillstånd eller andra tillståndsprövningar gärna inom infrastruktur
  • Erfarenhet av arbete i rådgivande eller stödjande funktion i en större projektorganisation eller verksamhet


Dina personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid din samarbetsförmåga, då du ska samverka med många delar av verksamheten inom Svenska kraftnät. En förutsättning är att du har mycket hög integritet, ett gott omdöme och är lösningsorienterad så att du kan leverera användbara råd och stå upp för dina juridiska bedömningar. Det är ofta ett högt tempo inom Svenska kraftnät och ibland snabba kast varför du behöver ha förmåga att arbeta självständigt .

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Jessica Karlberg Lagrelius, tel. nr. 072-502 27 88 alternativt HR-partner, Sara Bäckström, tel. nr 072-204 94 08 Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 oktober 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Referens

1280_GS_Svenskakraftnät

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till