Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker Teknikspecialist inom fundament jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker Teknikspecialist inom fundament på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker Teknikspecialist inom fundament

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Hos Svenska kraftnät händer det mycket. Vi befinner oss i en expansiv fas och vi letar efter dig som vill vara med och säkerställa att Sveriges kraftsystem fortsatt är hållbart, säkert och kostnadseffektivt.

Du tillhör enheten Luftledningsteknik som bl.a. ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar och dess fundament. Du arbetar med komplexa och avancerade tekniklösningar inom grundkonstruktion. Därmed blir du en viktig del i utvecklingen av det kraftsystem som säkerställer att Sverige lyser, såväl idag som imorgon.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på vårt lokalkontor i Sundsvall.

Dina arbetsuppgifter
Fundament för kraftledningsstolpar till stamnätet skall bl.a. kunna motstå mycket stora lyft- och trycklaster och byggs ofta på svåråtkomliga platser runt om i landet. En hög byggnationstakt för att möta samhällets förväntningar på elöverföring ställer höga krav på fundament som möjliggör effektiv byggnation och samtidigt är optimerade ur ett kostnads och miljöperspektiv. Som teknikspecialist agerar du expertstöd, en central roll som säkerställer framgångsrika projekt inom området. Du arbetar tillsammans i ett team med kunniga kollegor och blir en viktig spelare i en växande verksamhet.

I ett nära samarbete med t.ex. projektledare och övriga teknikspecialister stödjer du projekten gällande bl.a. teknisk kravställning och granskning inom fundament. Du arbetar med att utveckla och effektivisera grundläggningskonstruktioner för kraftledningar och stationer och du agerar samordnade samt koordinerande för frågeställningar som uppstår i projektets olika faser.

Tjänsten kommer även att innefatta att;

  • Stödja våra anläggningsprojekt med fundamentskravställning och uppföljning, exempelvis vid upphandling och granskning av projekterings- och bygghandlingar
  • Arbeta med dimensioneringssituationer för fundament
  • Medverka vid projektmöten, byggmöten och motsvarande forum.

Rollen innebär en möjlighet för dig att arbeta såväl strategiskt som långsiktigt med utbyggnaden av våra anläggningsprojekt. I rollen blir du en del av ett sammansvetsat team där medarbetarna deltar med specialistkompetens i både förvaltnings- och projektverksamheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en civilingenjörs- alternativt högskoleingenjörsexamen med inriktning mot t.ex. väg och vatten, byggteknik inriktning grundläggning, betongkonstruktioner eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som myndigheten anser likvärdig. Vidare har du:

  • Flera års arbetslivserfarenhet av konstruktionsarbete inom områdena grundläggning/fundament eller betongkonstruktioner
  • Flera års arbetslivserfarenhet av projekteringar och/eller entreprenader i anläggningsbranschen
  • Mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska. I och med vårt samarbete med externa parter i Europa, t.ex. leverantörer behöver du kunna uttrycka dig i såväl tal som skrift på engelska
  • B-körkort. 

Vi ser gärna att du har:

  • Erfarenhet av fundament inom luftledningar, ställverk, vindkraft, master, brokonstruktioner eller motsvarande
  • Kunskap inom AB/ABT/ABK/AMA/MER/Eurokoder och liknande branschstandarder
  • Erfarenhet av en beställarroll.

Dina personliga egenskaper
Vår bästa kandidat är kommunikativ som inte tvekar att ta kontakt och lära sig av andra. Eftersom rollen kräver många kontaktytor finner vi dig vara en lagspelare och du besitter förmågan att se till verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslut. Våra projekt är komplexa och därför söker vi efter dig som är trygg och säker inom ditt specifika teknikområde. Du arbetar strukturerat och du är van vid att ta egna initiativ och att självständigt fatta beslut i syfte att nå uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel. nr. 073-0250447 alternativt [ Link removed ] . Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .

Välkommen med din ansökan senast den 24:de september 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1527_GS_Svenskakraftnät