Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker projektledare för tillstånd inom avveckling/rivning jobb i Sundsvall på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker projektledare för tillstånd inom avveckling/rivning på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker projektledare för tillstånd inom avveckling/rivning

Svenska Kraftnät Sundsvall, Västernorrlands län Heltid

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill bidra till att förnya och förstärka Sveriges elförsörjning.Om tjänsten

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk med ansvar för att underhålla, utveckla och skydda det svenska transmissionsnätet för el. Som projektledare för delprojektet tillstånd, med inriktning avveckling/rivning, blir du en viktig del av moderniseringen av Svenska kraftnäts transmissionsnät. Du kommer att tillhöra enheten Tillstånd och tjänsten är placerad på vårt kontor i Sundsvall eller vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor i tjänsten förekommer.Dina arbetsuppgifter

I din roll som projektledare för delprojektet tillstånd har du det övergripande ansvaret för tillståndsfrågor i reinvesterings- och rivningsprojekten. Du samordnar alla frågor inom ditt område och ser till att nödvändiga tillstånd och anmälningar finns vid avveckling av våra transmissionsnätsanläggningar. Du kommer i huvudsak arbeta med tillståndsarbete avseende förorenad mark och miljökontroll under efterbehandling och det kan förekomma tillståndarbete för vattenverksamhet.

Som projektledare för delprojektet tillstånd medverkar du vid planering och genomförande av projektet i stort tillsammans med projektledaren och projektgruppen. Du ansvarar för planering och genomförande av delprojekt tillstånd.

Du upphandlar, leder och följer upp konsulter inom delprojektet på ett effektivt sätt, samt kvalitetssäkrar leveranserna utifrån tid, kostnad och kvalitet. Du ansvarar för dialogen med myndigheter som länsstyrelser, kommuner, Energimarknadsinspektionen med flera. I arbetet ingår även att kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden.Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område, vilket vanligtvis innebär miljö- och naturvetenskap, miljörätt, civilingenjör, samhällsplanering, biologi eller liknande.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med miljöbedömning och tillståndsprövningar i infrastrukturprojekt eller motsvarande, samt erfarenhet av kontakter med såväl myndigheter som sakägare. Vidare har du flera års erfarenhet av att leda projekt och/eller team på ett självständigt sätt. Du har goda och väldokumenterade kunskaper och erfarenheter inom förorenade områden och miljökontroll under efterbehandling. B-körkort är ett krav.

Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av/kunskap inom:

  • tillståndsarbete för vattenverksamhet
  • att upphandla, leda och styra konsulter
  • att driva uppdrag med flera intressenter, både externt och internt
  • entreprenad och infrastruktur, t.ex. vägar och järnvägar, elnät och andra energisystem, samt vatten- och avloppsnät
  • rivning eller avveckling av infrastruktur


Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du driver och samordnar flera projekt parallellt som är i olika faser, krävs det att du är mål- och resultatinriktad med god initiativförmåga. Du behöver vara kvalitetsmedveten då det är av stor vikt att Svenska kraftnät lever upp till sina miljöåtaganden. I din specialistroll är du en kunskapsresurs för andra. Du har en god samarbetsförmåga och du är tydlig i din kommunikation. Att kunna bygga nya och goda relationer är viktigt, då rollen innebär kontakter med såväl interna som externa intressenter.Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post [ Link removed ] , alternativt rekryterande chef Katarina Larsson via e-post: [ Link removed ] . Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .

Under semestertider nås vi enklast via mail och svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 23 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker projektledare för tillstånd inom avveckling/rivning
Svenska Kraftnät Sundsvall Heltid
Svenska kraftnät söker projektledare för delprojekt koncession och tillstånd
Svenska Kraftnät Sundsvall Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker verksamhetsledare inom digitalisering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1499_GS_Svenskakraftnät