Jobbet Svenska kraftnät söker Projektledare för ledningsprojekt har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svenska kraftnät söker Projektledare för ledningsprojekt publicerad av Svenska Kraftnät

Heltidsanställd
Sundbyberg

Arbetsbeskrivning

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som Projektledare för ledningsprojektering eller ledningsbyggnation. Du kommer att få vara med och driva våra pågående och kommande kraftledningsprojekt, både luftledningar och kabelprojekt.

Tjänstens inriktning kan delvis anpassas utifrån kompetens och intresseområden; är det planerings- eller byggfasen som lockar dig mest? Du kommer att få möjlighet att utvecklas brett inom projektledning samt arbeta tillsammans med kollegor med hög kompetens inom sina respektive yrkesområden. Rollen ger möjlighet till både breddning och fördjupning av dina kunskaper och förmågor, exempelvis inom våra olika teknikområden, miljö- och tillståndsfrågor samt projektering.

Du kommer att tillhöra avdelningen Ledningsprojekt som ingår i division Nät. Avdelningen växer och har idag cirka 70 medarbetare som arbetar som projektledare, projektörer och teknikstöd, uppdelade på fyra enheter. Avdelningen ansvarar för Svenska kraftnäts utbyggnads- och reinvesteringsprojekt och arbetar med ledningsprojektering, ledningsbyggnation, tillstånd och markåtkomst. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla gemensamma arbetssätt där alla är delaktiga i utvecklingen av verksamheten genom ett integrerat och tvärfunktionellt samarbete som kännetecknas av hög kollektiv förmåga och tillit till varandra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, alternativt på vårt kontor i Sundsvall. Tjänsten innebär inrikes- och till viss del utrikesresor, då vi arbetar med att utveckla samarbetet med övriga Europa.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att genomföra investeringsprojekt för luftledningar och kablar. Du företräder Svenska kraftnät som beställare och ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat.

För dig som arbetar som projektledare för ledningsprojektering innebär det dagliga arbetat att styra och leda projektgruppen och projektets leverantörer genom de olika faserna inför byggstart; från uppstart, genom samtliga planerings- och projekteringsfaser fram till kontraktsskrivning med entreprenör. Under planeringsfaserna läggs en stor tyngdpunkt på tillståndsfrågor och kommunikation med projektets olika intressenter. Dessutom kommer du att handla upp och leda projekterande konsulter och andra expertfunktioner. Du tillhör enheten Ledningsprojektering som har cirka 19 medarbetare.

För dig som arbetar som projektledare för ledningsbyggnation innebär arbetet främst att styra och leda projektgruppen samt leverantörer i entreprenadfas. Du kommer att sammanställa förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla samt genomföra investeringsprojekt med kontrakterade konsulter och entreprenörer. Du tillhör enheten Ledningsbyggnation som har cirka 13 medarbetare.

I tjänsten ingår arbetsmiljöansvar för projekten. I arbetet ingår även att delta i organisationens verksamhetsutveckling.

Din bakgrund
Du har en högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis inriktning samhällsbyggnad, infrastruktur eller elkraft, eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:

> Flerårig erfarenhet av projektledning av entreprenad inom infrastruktur, anläggning eller motsvarande
> Goda kunskaper inom entreprenadjuridik
> Förhandlingsvana och erfarenhet av upphandling
> B-körkort
> God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som starkt meriterande om du också har:

> erfarenhet av kraftlednings- eller stationsprojekt, till exempel som projektledare, projektör eller entreprenör
> erfarenhet av AMA/MER och liknande branschstandarder
> erfarenhet av att ha arbetat inom eller gentemot offentlig sektor
> erfarenhet av projektarbete i internationell miljö

Dina personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatorienterad och trivs i en roll där du har mandat att självständigt ta beslut. Då rollen innebär många kontaktytor internt och externt behöver du vara kommunikativ och ha en mycket god samarbetsförmåga. Eftersom du kommer att leda och engagera en projektorganisation behöver du ha goda ledaregenskaper och en helhetsförståelse.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Helena Sjöberg, tel. nr. 079-341 73 87 eller via e-post helena.sjoberg@avancos.se. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi blev i maj 2020 klassade som branschens mest attraktiva arbetsgivare enligt Nyckeltalsinstitutets årliga mätning. Det är ett fantastiskt resultat som visar att vårt arbetsmiljöarbete och fokus på det personliga ledarskapet har givit resultat. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Referens

1259_GS_Svenskakraftnät

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till